Tu câte zile ți-ai mai dori să ai alături de copilul tău?

Cât mai multe!

Toate ale mele, care să fie mai puține decât toate ale lui.

Să îl văd așezat la casa lui și apoi…ce-o vrea Dumnezeu!

Cam așa cred că am răspunde cu toții dacă ar trebui să răspundem la o astfel de întrebare. Ce ne facem însă când cancerul ne dă aceste planuri peste cap?

Tavi este finul unui prieten bun. Nu-l cunosc personal, dar îl cunosc pe nașul copilului său suficient de bine încât să-mi dau seama că e groasă și că Tavi are nevoie urgentă să facă rost de 10,000 de euro ca să se opereze în Turcia pentru a mai spera la viață. Da, știu cum sună asta, dar ce rost are să ne ascundem în spatele unor cuvinte atente alese când discutăm de viața unui om?

Sistemul medical românesc este atât de praf încât suntem invadați zilnic de cereri de ajutor ale unor oameni care nu mai știu cui să ceară ajutor. Și, din când în când, câte un caz ne atrage atenția. Cum e și firesc, cel mai adesea acesta este cazul unui copil, căci atunci când vine vorba de copii cu toții, părinți sau nu, devenim mai sensibili. E cât se poate de uman și e bine că e așa, căci datorită unor astfel de campanii mulți copii români au avut șansa să se facă bine.

Doar că, vedeți voi, viața unui copil nu înseamnă doar viața propriu zisă. Înseamnă și suma tuturor experiențelor trăite în copilărie și a oamenilor cu care se intersectează. Iar între aceștia, doi se distanțează ca și importanță: Mami și Tati. Fără Mami sau fără Tati sau fără amândoi, viața unui copil minunat este mult mai grea, mai săracă, mai complicată, mai cum vreți voi. Cu Mami și Tati alături, un copil poate avea un start extraordinar. Fără unul dintre ei, el învață mult prea devreme că viața poate fi și grea. Nedreaptă. De neînțeles.

Tavi mai are nevoie de aproximativ 4,000 de euro din cei 10,000 necesari unei operații „cyber knife” în Turcia. E mult? E puțin? Cu siguranță poate fi mult sau puțin. Doar că gândiți-vă altfel: 4,000 de euro îl despart de Sergiu, băiatul lui Tavi, de o viață liniștită alături de tatăl său.

Gândiți-vă la ce ați fi dispuși să renunțați pentru a vă mai câștiga timp alături de copilul vostru. Apoi gândiți-vă cum v-ați simți știind că nu mai aveți la ce să renunțați. Apoi, dacă vreți și aveți cum, puteți să îl ajutați cu orice sumă pe Tavi aici:

Barbu Raluca Mariana
RON – RO64INGB0000999906944862
EURO – RO12INGB0000999906944925
Paypal – raluca.grigorescu7@gmail.com

Spunem mereu că vrem tot cei mai bun pentru copiii noștri. Haideți să-l ajutăm pe Sergiu să-l păstreze lângă el pe unul din cele două lucruri cele mai bune din viața sa: pe Tati al lui!

PS Oricine dorește, poate solicita documentele medicale ale lui Tavi. De asemenea, există acest grup pe Facebook pentru ajutorarea lui.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*