Septembrie de 1 leu

Vara lui 2015 își consumă astăzi ultima zi. Fărăr riscul de a greși, cred că putem spune că a fost o vară plină de căldură ☺. În curând vine și 15 septembrie, probabil ziua cea mai neagră din calendarul copiilor. Nu știu cum sunteți voi, dar eu când îmi aduc aminte de sentimentul care mă încerca începând cam de pe acum și până pe 15, mă ia cu frig chiar și în această zi cu cod galben de căldură.
Cred însă că sunt și unii copii care abia așteaptă să înceapă școala. Nu mulți ☺, dar sigur câțiva. Printre ei poate se găsesc și copiii bolnavi de cancer. Pentru că, din ce am citit și am auzit la alții, când suferi de o astfel de boală tot ce îți dorești este o viață cât mai normală: cu școală, examene, chiuluri, iubiri împărtășite sau nu, note mici sau mari și multe zâmbete.

Aici, la Asociația 1 Leu, nu avem nicio putere de a prelungi sau de a amâna venirea lui 15 septembrie ☺. Dar avem dorința de a lupta cu toate forțele noastre și ale voastre pentru a FACEBOOK PROFILstrânge banii necesari construirii primului spital de oncologie și hematologie pediatrică din România. Un loc unde să tratăm și să vindecăm cancerul la copii. Așa că ne-am propus să facem din luna septembrie o lună de 1 leu. Adică o lună plină de evenimente prin toată țara în care voi, toți, să aveți posibilitatea să donați pentru acest proiect câțiva bănuți, un leu sau mai mulți. Și astfel, până la sfârșitul acestui an să fim mult mai aproape de visul nostru, acela de a le oferi copiilor noștri un loc pe care îl merită, un loc unde să se facă bine.

Nu, nici peste vară nu am stat degeaba. Am continuat să alergăm în fiecare lună pentru spitalul copiilor, am lansat posibilitatea de a dona cu cardul direct pe site și am lansat donațiile prin paypal (adresă paypal: spital@1leu.org). Dar luna care vine va fi chiar plină de evenimente:

1. Pe 5 septembrie, începând cu ora 9, alergăm pentru #spitalulcopiilor în 17 orașe din țară. În august am fost 12 orașe, acum suntem deja 17! Și sperăm să tot mai creștem.
2. Tot pe 5 septembrie, dar după amiază și deocamdată doar în București, ieșim la o plimbare cu bicicletele pe străzi. Găsiți aici toate detaliile, sperăm să ne strângem cât mai mulți la această plimbare pentru sănătate: a noastră, dar mai ales a copiilor noștri.
3. Pe 12 și 13 septembrie, în Parcul Copiilor din București ne propunem să strângem 2,000 de kilograme de monede pentru #spitalulcopiilor. Da, exact, 2 tone! Și nu, acesta nu este un eveniment adresat doar bucureștenilor, ba din contră. Ne dorim ca oameni din toată țara să strângă monedele lor, ale vecinilor, ale colegilor de birou sau măruntul pe care nu-l ia nimeni de pe tejghea și apoi să ia legătura cu noi ca să vedem cum ajung monedele în posesia noasră. E nevoie de un efort comun ca să reușim să strângem o asemenea cantitate, exact cum e nevoie de efortul și implicarea tuturor pentru a construi acest spital.
4. Mâine, 1 septembrie, pe pagina de Facebook vă pregătim o surpriză ☺. Hai să spunem doar atât: dacă vă place foarte tare acest proiect, acum veți avea șansa să-l purtați cu voi peste tot, zi de zi ;).
5. Iar peste o săptămână, adică pe 7 septembrie, lansăm un nou eveniment legat, cumva, tot de strângerea de monede.

Da, va fi un septembrie plin. Așa cum ne dorim să fie și octombrie, noiembrie șamd. Căci timpul nu este de partea celor bolnavi. Și cu cât ne mobilizăm mai repede, cu cât povestim mai multor oameni, cu cât îi convingem pe mai mulți că e nevoie de atât de puțin de la fiecare, cu atât mai mulți copii vor avea șansa să ajungă oameni mari.

Și nu uitați: e nevoie de fiecare leu. Dar, mai ales, e nevoie de fiecare dintre noi.
Ne vedem zilele viitoare pe vreundeva!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*