Scrisoare către șoferii care nu opresc la trecerea de pietoni

Salut Boss,

Coae, țineam neapărat să-mi cer scuze pentru ce s-a întâmplat aseară, pur și simplu m-ai luat prin surprindere. Eu traversam strada cu fii-miu de 5 ani și jumătate (e adevărat că o traversam pe la trecerea de pietoni) și mașinile de pe sensul opus celui de pe care veneai tu s-au oprit toate. Tu însă îmi închipui că te grăbeai foarte tare să prinzi culoarea roșie a semaforului aflat la 50 de metri mai în față pentru că n-ai încetinit deloc. Bine, în apărarea ta, trebuie să spun că nici măcar nu cred că ne-ai văzut. Pentru că atunci când ai făcut-o, târziu, ai cam tras de volan să ne ocolești.
Și uite cum ajungem la scuzele mele. Pentru că sunt deja obișnuit cu barosani d-ăștia ca tine, eu mă oprisem, pieton fiind, „regulamentar” pe trecerea de pietoni, pentru a nu te încurca pe tine. Nu de alta, dar dădeai, Doamne iartă-mă, peste noi și de-aici începeau belele tale: probabil că eu, cu cele peste 80 de kile ale mele, îți îndoiam fo aripă sau ceva, poate chiar îți spărgeam masca sau radiatorul, dacă te enervam atât de rău încât să intri în mine frontal. Plus că îl loveai pe ăsta mic al meu, probabil că îl aruncai prin aer niște metri și începea lumea să te facă criminal sau mai știu eu ce. Și pentru ce? Că n-ai oprit la o nenorocită de trecere de pietoni care tocmai a fost montată aolo acum fo 40 de ani? Păi dacă tu ai făcut școala bună de șoferi, aia de magraoni așa, ca tine, sunt convins că ai învățat că la trecere oprești doar dacă vrei, că doar n-oi sta tu, Ditamai Șmecheru’, după toți proștii cu plozii lor, nu?
Revenind, îmi cer scuze, în primul rând, că eram și eu pe acolo. Mă gândesc că, dracu’, te-oi fi speriat un pic când m-ai văzut că apar așa, tam-nesam, pe trecere, nu? Mai ales că n-aveai niciun motiv să-ți imaginezi că voi fi acolo, toate celelalte mașini se opriseră acolo de nebune, corect?
Însă țin cu tot dinadinsul să-mi cer scuze pentru că nu am apucat să-ți răspund la salut sau, mai exact, să-mi deschid ușa frigiderului pentru a-ți fi mai ușor să-mi îndeși acolo toată carnea care-ți ieșea pe gură. Uite vezi, fiind mai emotiv, pur și simplu m-am fâstâcit când am văzut cum baletai pe lângă noi și apoi m-am blocat de-a dreptul când am văzut ce urări de mamă, morți, familie și neam îmi transmiteai. Sigur te-ai supărat pe mine că n-am zis și eu un Săru’ mâna, Șefu, că ne-ai cruțat! sau un Să-ți trăiască reflexele de boer care ești tu, cum nu ne-ai călcat tu pe noi pe trecerea de pietoni, mânca-ci-ax!
Îmi închipui că deja ți-am făcut capul mare cu scrisoarea asta și probabil ai prefera să vezi filmul când apare decât să citești mai departe, așa că voi relua pe scurt toată scena de aseară, ca să fiu sigur că suntem pe aceeași lungime de undă:

Deci eu traversam pe o trecere de pietoni cu copilul meu, cu toate mașinile oprite pe un sens, iar când am ajuns la jumătate, tu ai trecut gonetă pe lângă noi, ba a mai trebuit și să tragi de volan dreapta să ne ocolești, moment în care te-ai gândit că cel mai bun lucru pe are poți să-l faci este să mă iei la pulă.

Prietene, m-am gândit să vin pân’ la tine, că, ți-am zis, oricum stăteai la semafor (bine, și tu fraer, cum dreacu’ să stai la culoarea roșie?) dar eram cu copilul și ar fi fost cam ciudat să-i explic de ce i-am băgat unuia mâna-n gât prin geamul nedeschis. Mai ales că el, copilul, deja mă întreba e înseamnă „ă iei morți-n gât cuiva.

Barosane care ești tu barosan, mai citește o dată Codul Rutier și vezi ce zice acolo despre trecerea de pietoni, s-ar putea să fii surprins să descoperi că nu intră la Capitolul „Opționale”.

Sper să nu te mai văd niciodată,

Un tată pieton

Sursa foto: https://www.mogicons.com

3 Comments

  1. Eu am avut o problema cu coloratii de la semafor care sterg geamurile si iti bat violent in geam sau se uita cu fata lipita in interiorul masinii, sa iti ceara ce ai tu pe acolo. Eram cu baietelul (tot 5 ani si ceva) care s-a speriat pentru ca tiganul mai avea putin si spargea geamul la cum batea. Vazandu-ma singura cu copilul a mers la intimidare. Mai exista si cetateni saritori; noi am scapat deoarece un alt sofer a claxonat si l-a intrebat care e problema lui.

  2. Si tu, ce cautai pe trecere? La ora aia! Apropo, stii ca cele scrise in codul ala se aplica doar daca te vede cineva? Nu te vede nimeni, politia, ca nu ai oprit la o trecere de pietoni, poti sa te tii cu dintii de codul rutier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*