Scrisoare către Moș Crăciun

Dragă Moș Crăciun,

Băiatul meu Mark, de 4 ani ș jumătate n-a fost cuminte deloc anul acesta. Ceea ce mă bucură foarte tare. A făcut ceea ce, cred eu, ar trebui să facă orice copil: s-a dat cu curu’ de pământ când nu i-au convenit diferite lucruri (și lui nu-i convin lucruri în fiecare zi); a zis că lui nu-i place la grădi și ar prefera să stea acasă cu mine și cu maică-sa; a spart lucruri prin casă și a rupt jucării; a țipat la noi când l-am enervat; a țipat la alții când l-au enervat sau nu l-au lăsat să se liniștească. Ce mai, a făcut tot ce se spune în diferite cântece tembele despre tine că nu ar trebui să facă un copil (da, știu, nu tu le-ai inventat, ci tot niște oameni). images

În cele mai multe dintre zile, cuvântul lui favorit e “NU”. Nu “nu”, zis așa molcom și pe un ton liniștit. E un NU! răstit și răspicat. Mamă, cât mă enervează uneori când îl aud. Dar apoi, imediat, ca un gest reflex, mă gândesc că NU-urile către mine sunt neimportante. Dar că e important să le cultiv, căci atunci când va conta, să fie în stare să zică NU, să aibă demult acest reflex format.

Și apropos de enervare: uneori mă enervează cum nu mai reușește nimeni pe lumea asta. Mint, cum nu mai reușește nimeni pe lumea asta în afară de mă-sa. Dar cred că atunci când iubești pe cineva atât de mult, trebuie să te aștepți ca persoana sau persoanele respective să te și poată răni sau enerva uneori în aceeași măsură.

A, și în plus noi i-am spus cum stă treaba cu tine. L-am rugat să nu spună la grădi, ca să nu strice și altora surpriza. Fiecare face cum crede în acest caz. Doar că noi i-am spus că tocmai asta e minunat de Crăciun: că fiecare om are ocazia să fie Moșu’. Că indiferent cum ești și ce ai făcut vreme de un an, în preajma Sărbătorilor ai ocazia să aduci bucurie celor din jurul tău, cunoscuți sau nu.
Și cu toate că i-am povestit ce și cum, ne întreabă în fiecare zi oare ce-o să-i aducă Moșu’ acasă, la bunici, la Tilty….

Ți-am scris toate cele de mai sus cu o rugăminte: aș vrea și eu o mașină decapotabilă și o vacanț… ☺ ☺ ☺ ☺ ☺. Nu, voiam să -ți spun că suntem ok, rezolvăm noi ce-avem de rezolvat. Tu vino doar cu niște zăpadă. Și numerele la loto.

Fug la cumpărături,

Alex

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*