1 leu. Ultimul pe anul ăsta.

Știu, v-am asfixiat cu leul meu nostru. Tot anul, când vă era și vouă lumea mai dragă, “Dă-mi și mie 1 leu!”. Când nu aveați în cap decât chestii mișto, hop și eu “Nu uita că sunt copii bolnavi de cancer.” Voi vă drămuiați banii de cadouri, concedii sau mai știu eu ce, eu o țineam langa cu “sigur vă puteți lipsi de 1 leu pentru spitalul copiilor”.
Știu că probabil ați obosit, mai ales la final de an, să vă tot ceară câte cineva ceva. Eu sunt primul care spune că a obosit și că și-ar dori o pauză de la toți și de la toate.

Doar că azi dimineață am fost într-un spital de stat cu cineva pentru niște analize la un doctor minunat. Nimic grav. Și deși m-am trezit de la 5, am plecat de acolo extrem de vioi și plin de viață. Bucuros că sunt sănătos. Realizând (încă o dată) că asta e tot ceea ce contează. Știu că știm cu toții acest lucru și doar, uneori, refuzăm să ne gândim la el. Dar ăsta e adevărul: a fi sănătos este tot ce contează.

Așa că, riscând să mă înjurați printre dinți, vă mai spun o dată (ultima, pe anul ăsta, promit ☺. Așa cum promit că în ianuarie o luăm de la capăt. ☺ ) că e nevoie doar de 1 leu de la fiecare dintre noi pentru a construi primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România. Un loc unde să tratăm și să vindecăm cancerul la copii. Un loc cum nu e altul în Europa. Un loc pentru care ar fi minunat să donăm cu toții și ar fi și mai minunat să nu avem niciunul nevoie de el.

Sâmbătă și duminică voi fi alături de colegii din Asociația 1 leu și de oricine altcineva mai dorește în Sun Plaza încercând să strângem încă o tonă de monede pentru spitalul copiilor și să umplem cât mai mult cea mai mare urnă. Sper să ne vedem cât mai mulți acolo. Veți fi foarte mulți în mall în acest weekend, mi-ar plăcea să găsiți 1 minut și 1 leu și să treceți pe la noi.

V-am văzut pe mulți dintre voi în ultimele 2 săptămâni, nu vă e gândul decât la cadouri. Și să știți că e normal să fie așa, tuturor ne place să știm că există cineva pe lumea asta care se gândește la noi, care vrea să ne facă o bucurie. Și suntem norocoși că avem pe cineva să se gândească la noi.
Și tocmai pentru că suntem atât de norocoși, eu zic că avem datoria să dăm puțin înapoi. Mult mai puțin decât primim. În cazul de față, 1 leu.

Căci cu 1 leu de la mine, 1 leu de la tine și 1 leu de la fiecare construim un spital pentru copiii bolnavi de cancer. Exact așa: Om cu Om.

3 Comments

  1. Felicitari Alex pentru perseverenta și entuziasmul care.l transmiți prin proiectul tău.
    Fac tot posibilul sa ajung în Sun Plaza în primul rand sa.ți strâng mana pt proiectul tau

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*