Paradox

Esti tinar si iti gasesti un job. Si te simti cel mai norocos om din lume. Si CREZI ca ASTA e cel mai important lucru pe care il vei face in viata ta. Asa ca iti faci o promisiune: ca te vei stradui sa fii cel mai bun. Si te tii de promisiune. Ii asculti pe toti cei care vor sa-ti dea sfaturi, prieteni, colegi de munca, sefi pentru ca, nu, e bine sa asculti mai multe puncte de vedere. Citesti toate cartile care s-au scris pe subiect. Bine scrise sau nu, le citesti ca sa iti poti face o parere. Si mergi la multe conferinte si traininguri. De fapt, te rogi de sefii tai sa te trimita peste tot, pentru ca vrei sa fii la curent cu tot ce e nou in domeniul tau. Se face ora 6 si chiar daca ti-ai terminat munca, mai stai vreo 2 ore sa-i ajuti si pe altii, pentru ca iti place si pentru ca te pricepi. Seara cand iesi cu prietenii iti verifici telefonul din 5 in 5 minute pentru ca vrei sa fii sigur ca nu se intampla nimic legat de munca de care tu sa nu stii. Uneori, muncesti si in weekend, inaintea unei prezentari importante sau a vizitei unui client important luni dimineata.

Dupa cativa ani, poate faci un copil. Si din nou te simti cel mai norocos om din lume. Si de data asta STII ca ASTA va fi cel mai important lucru pe care il vei face in viata ta. Asa ca iti mai faci o promisiune: ca te vei stradui sa fii un parinte cat mai bun. Si te tii de promisiune…oarecum. Ii asculti pe toti cei care vor sa-ti dea sfaturi mai mult din politete, pentru ca de fapt nu prea auzi ce iti spun. Plus ca maine ai si intalnirea aia importanta. Poate citesti si o carte de parenting..seara cand esti obosit si intre 2 prezentari pe care te-a rugat sefu’ sa i le pregatesti “pronto” pana dimineata. La un training sau conferinta de parenting mergi….doar de gura partenerului/partenerei sau a vreunui prieten pe care ti-e prea rusine sa-l refuzi a 10-a oara. Plus ca nu stai decat 1 ora max pt ca “sorry, m-au sunat de la birou, nu se descurca fara mine”. Se face ora 6 si te pregatesti sa pleci acasa. Dar cand te gandesti ca ala (copilul) iar o sa te calareasca de cum intri in casa sau, si mai rau, poate a avut o zi grea ca ieri si iar o sa urle toata seara, iti mai faci de lucru vreo 2 ore, mai ales ca ai review-ul ala important peste 2 saptamani. Te mai vezi si cu prietenii din cand in cand seara. Si iti verifici telefonul din 5 in 5 minute ca, na, poate apare vreo urgenta..la munca. Uneori, mai lucrezi si de acasa. Seara sau in weekend. Asta pentru ca ai tot crescut la job, ai tot mai multe responsabilitati si tot mai putin timp, acum de cand trebuie sa ai grija si de copil.

Anii trec, copiii cresc, viata merge inainte. Iar tu? Tu cu siguranta devii printre cei mai buni. Doar ca la ceea ce CREDEAI ca e cel mai important pentru tine.

1 Comment

  1. La mine nu e asa. Am invatat in primii ani ca familia/copilul sunt pe primul plan. E nevoie de un job bun pentru a asigura un minim de confort celor dragi, dar cel mai important e sa le dedici timp, dragoste SI SA LASI PROBLEMELE DE SERVICI LA SERVICI!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*