Decalogul căsniciei mele

Unii bărbați sunt atât de norocoși încât se căsătoresc cu iubirea vieții lor. Apoi divorțează și se recăsătoresc cu altcineva. Eu mă consider norocos din alt motiv. Am cu iubita mea 3 lucruri: un copil minunat, o hârtie care zice că formăm “nucleul societății” a.k.a. familia conform Statului Român și, foarte important, o relație frumoasă: ne iubim, ne facem să râdem mult, facem sex rar (dacă mă întrebați pe mine), vorbim despre tot și toate, ne mai și certăm, deși nu facem sex de împăcare de fiecare dată (deși ar trebui, dacă mă întrebați pe mine), nu ne plictisim unul cu celălalt și ne place să facem lucruri împreună. Mă rog, cred că am putea face mai mult sex, dar am zis că avem o relație frumoasă, nu perfectă.
Dar, ca orice relație, și a noastră necesită multă muncă. Și un set de reguli bătute în piatră pe care le respectăm pentru că ne fac viața mai frumoasă și mai ușoară. Pentru cei curioși, iată care ar fi aceste reguli:

1. Nu vom lăsa o altă femeie să se bage între noi. Decât dacă, Doamne ferește să pățesc așa un necaz, acest lucru se va întâmpla la propriu.
2. Nu ne vom judeca apucăturile cele mai ciudate. De exemplu să-ți placă broccoli-ul sau să te uiți ore în șir la snooker.
3. Oricât de rău ne vom certa, nu vom uita nicio secundă că, cel mai probabil, eu am dreptate.
4. Atunci când ne vom certa foarte, foarte rău vom încerca pe cât posibil să nu le aducem în discuție pe mamele noastre sau părți din ele.
5. Potențialele relații de orice fel cu personaje imaginare gen Charlize Theron, Monica Bellucci (din perioada “Malena”) și/sau Shannon Elizabeth nu se vor pune. Dacă există și personaje imaginare masculine, nu vrem să știm.
6. Nu ne vom minți. Dar se recomandă cu căldură înfrumusețarea adevărului, prin omisiune sau adăugire, atunci când facem referire la corpurile noastre….atât la intreg, cât și la anumite părți ale sale.
7. Vom accepta ca unele lucruri importante pentru noi pur și simplu nu le putem face împreună. Cum ar fi să vedem The Expendables sau să mergem la spectacole de balet.
8. Așa cum unii nu sunt obligați să facă săptămânal Carrefour-ul, nici alții nu sunt obligați să lase capacul de la WC.
9. Suntem oameni maturi care acceptă că au mai fost și alții înaintea noastră. De aceea nu ne vom referi la ei folosind vorbe de alint gen: Proasta, Impotentul, Curva, Strâmbul sau alte asemenea.

Și cea mai importantă regulă dintre toate, cea care deține, din punctul meu de vedere, secretul unei căsnicii reușite: Întotdeauna, dar întotdeauna, suni cu 30 de minute înainte să ajungi acasă. De ce să strici un nucleu al societății dintr-o prostie?

14 Comments

 1. n-am mai citit demult ceva atat de penibil. reguli pentru o relatie fara prea mult sex, pardon, o relatie ‘frumoasa’. barbatul sensibil si grijuliu care suna inainte de a merge acasa. la el acasa.

  groaznic.

  • Mai A, ce-as putea sa iti raspund eu tie? Ma bucur doar (pentru tine, bineinteles) ca ai gasit acest text atat de penibil si de groaznic incat sunt convins ca n-o sa ma mai citesti niciodata. Nu de alta, dar blogul asta e plin de astfel de chestii penibile si ar fi pacar sa-ti pierzi timpul pe aici.
   Sa traiesti,
   Alex

   • E groaznic, într-adevăr. Şi mai groaznic e să suni şi să nu răspundă, că tre’ să stai în fața blocului până-ți dă okay-ul.

    • Tu esti acela din gasca caruia prietenii ii precizeazacand sunt ironici, asa-i? ? Sau si mai grav, la final iti explica glumele. Dar e ok, fiecare gasca are pe cineva ca tine 🙂

 2. Daca n-as sti ca esti capricorn, as jura ca esti berbec, ca prea frumos si adevarate le zici 😀
  Ar fi tare sa faci o cartulie cu mentiuni, observatii, trairi, situatii, interactiuni, cate si mai cate si ce mai consideri tu important in viata pe masura ce Mark creste (si tot cresti si tu) pe care sa i-o oferi cand o sa fie younster. Scris in stilul tau caracteristic. Ca un mic ghid, desi nu ma incanta denumirea, pe care sa il aiba acolo cand incepe vuietul adolescentei si totul e maxim si ingrozitor de important 🙂

  • Ioana, mersi pt cuvintele frumoase :)…cred ca pana mai creste Mark, cartile, din pacate, o sa fie “sooo old” :)…plus ca are originalul care sa ii povesteasca el ce vrea live…si, desigur, acest blog…abia astept sa inceapa si el sa comenteze pe aici 🙂

  • Claudiu, Doamna mea a primit invitatia facuta la sugestia lui Lili. Daca si cand va decide sa povesteasca este doar decizia ei. Nu mai ai rabdare? Sincer, nici eu 🙂

  • Ar fi bine doar acolo :))))…doar ca tocmai de aceea am trecut “eu am dreptate”, ca fiecare sa se poata regasi in el :))))….

 3. Te provoc sa postezi si un decalog al sotiei!
  :)))) Ar fi interesant de aflat si parerea ei!
  Sa fie un fel de invitat pe acest blog!!

  • Ce idee tare! O intreb, mi-ar placea mult sa fie de acord…desi, nu vad cum ar fi diferit de acest decalog?…:) 🙂 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*