Nu înțeleg de ce unii oameni au dreptul să fie numiți așa…

Eduardo Posso era un băiețel de 12 ani. A avut ghinionul să-l aibă ca tată pe Luis Posso care, pentru motive pe care urmează probabil să le aflăm în perioada următoare a deci să-și țină copilul într-un lanț, cu o zgardă electrică la gât și să-l înfometeze până când cel mic a murit. Cel puțin așa arată deocamdată ancheta preliminară desfășurată de poliția din Bloomington, Indiana: copilul fusese legat de un suport de prosoape într-un motel din Indiana și ținut fără mâncare, în timp ce tatăl său și mama sa vitregă lucrau pentru un circ și aveau grijă de alți 3 ocpii care locuiau în aceeași cameră de motel cu Eduardo!! Doamne, Dumnezeule, voi vă dați seama ce animale sunt ăștia doi?!?!

Experții poliției au clasificat moartea ca fiind o crimă și au stabilit că bietul copil a murit din cauza înfometării și a malnutriției și din cauza lipsei îngrijirii medicale. La autopsie pe corpul său au fost găsite vânătăi și râni și lacerații, iar maică-sa vitregă a zis că într-o zi copilul nu s-a simțit prea bine și nu a mai avut puterea să se ridice, iar a doua zi când l-a verificat, era mort.

Băi, nene…Băi, ar trebui să fim în secolul 21, să fii învățat ceva din atâtea generații de înaintași care au trecut peste noi și totuși sunt unii oameni, unii părinți care le pot face așa ceva copiilor lor!! Mie mi se pare de neconceput, pe cuvânt de onoare, adică nu pot să înțeleg cum cineva normal la cap (ok, asta rămâne de stabilit dacă cei doi sunt sănătoși la cap) poate să facă așa ceva altui om, cu atât mai mult unui copil, cu atât mai mult propriului copil!! Și apoi să aibă dreptul să mai fie numiți oameni!

Nu, tată, nu, ar trebui să existe o regulă ca atunci când faci astfel de fapte abominabile, împotriva altui om, împotriva copiilor și după ce un judecător stabilește că ești vinovat, pe lângă pedeapsa pe care ți-o primești (mult prea mică, oricare ar fi), să fi decăzut din dreptul de a te numi om. Să ai dreptul să te numești, de exemplu, Bestie. Atât.
Nici nu merg până acolo încât să spun că ar trebui toți părinții să aibă empatie pentru toți copiii. Ok, mi-aș dori acest lucru, dar știu că e o utopie. Nici măcar nu zic că poate ar trebui să dai un test psihologic înainte să devii părinte, deși cred că multe atrocități împotriva copiilor s-ar evita așa. Dar de aici și până la a-ți lega copilul ca un câine și a-l înfometa, sub privirile fraților săi!!!, nu, e un drum pe care niciun om nu poate să-l parcurgă. A, ok, dacă ești un cretin, o ameobă, o bestie cu chip de om, atunci, da. Dar ar trebui să fii tratat ca atare și să suferi mult, mult, mult de tot.

Îmi pare rău, nu obișnuiesc să am astfel de ieșiri, dar am citit povestea acestui copil și nu pot să mă opresc din a mă gândi ce o fi fost în sufletul lui în timp ce a trecut prin acest chin? Cum o fi să-ți vezi părintele, Soarele tău, cum te tratează ca pe un gândac? Cum să treci prin viață cunoscând așa ceva și să mori de mâna celui care ar trebui să te protejeze împptriva tuturor și indiferent ce ai face?

Citesc astfel de lucruri și mâ gândesc că am greșit undeva grav, ca specie, dacă încă se mai întâmplă astfel de lucruri. Trist, mai trist decât se poate spune în cuvinte…

Rest in peace, Eduardo!

sursa foto: https://edition.cnn.com/2019/06/04/us/boy-starved-to-death/index.html

1 Comment

  1. castrati ca sa nu mai faca alti copii, si apoi torturati (exact cum au facut ei cu prropiul copil).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*