Fotbalul în casă, viitor sport olimpic?…Nu cred.

– Tati, ne jucăm un fotbal?
– Nu.
– De ce?
– Pentru că trebuie să scriu un articol despre cât de mișto este să mă joc cu tine…
– ………..
– Ok, ai dreptate, hai să ne jucăm un fotbal.

Așa cum fotbalul este un joc în care toți aleargă să înscrie goluri și la final câștigă nemții portughezii, fotbalul în casă este un sport pe care îl joacă oricine și la final câștigă Mark. Ar fi și complicat să fie altfel, având în vedere că el este cel care stabilește care sunt regulile. Și porțile. Și când se pun golurile. Și cât e scorul. Și mai ales, când se termină jocul, adică niciodată atunci când nu conduce el.

Cea mai fericită de apariția acestui joc în casa noastră este mama lui Mark. Dar, na, chiar n-are motive de îngrijorare, pentru că n-am produs vreo pagubă până acum. Adică, ok, i-am ciobit ceainicul favorit. Iar planta noastră, pe care o avem de peste 10 ani, nu mai are frunze de multă vreme. Și eram să spargem de câteva ori televizorul. Și geamul. Și capetele noastre.

Dar haideți să vă redau, pe scurt, cam cum se desfășoară ostilitățile la un astfel de meci, dacă tot m-au provocat cei de la SlooP să le povestesc despre sesiunile noastre de joacă, ca să vă familiarizați cu acest sport minunat: IMG_2336 mic

Nici nu începe bine meciul, că din “tribune” se aude:
– Iar jucați tâmpenia asta?
Ignorăm cererile aberante ale spectatorilor de a ne juca afară și promitem solemn să nu spargem nimic. Poate n-ar mai trebui să promitem asta…

Mingea ajunge la Mark care bagă un șpiț puternic ce trece razant cu ibricul de pe aragaz, cu vasele puse la uscat și cu cealaltă plantă din bucătărie. Se strigă Gol! Eu contest valabilitatea golului. Se ține seama de părerea mea, drept care scorul este 1 – 0.

Mingea este acum la mine. Fac o fentă în stânga, Mark pleacă pleacă după fentă și piciorul lui nu lovește mingea. Am reușit! Problema e că și lui i-a reușit lovitura, căci piciorul lui nimerește direct în tibia mea. Aoleo!!!! Arbitrul partidei consideră că n-a fost fault și, în timp ce eu mă zvârcolesc de durere pe podea, echipa adversă mai marchează 4 goluri.

Scorul este acum 7 – 0. Ce!?! Bineînțeles că la fotbalul în casă 1 + 4 = 7!!

Pauză de hidratare FRULi. IMG_2347 micSunt sigur că SLooP FRULi mă va energiza. Stai, ce!!?? Cică doar echipa care a marcat are voie să bea suc natural de fructe zdrobite, sau smuti, cum îi mai zicem. (Sunt și presate la rece, să își păstreze vitaminele împreună)
Nu e corect! Sigur că nu, drept pentru care sunt lăsat să-mi beau sucul, timp în care Mark mai marchează 2 goluri: 11 – 0. Nu mai explic încă o dată asta cu matematica!IMG_2352 mic

Repriza a II-a. Mingea este la Mark, care șutează puternic în urechea maică-sii. Dragonul Soția se ridică de pe canapea. Bineînțeles că vina este a tatălui care nu și-a convins odrasla să iasă afară.

Gooooool! Gooooool! Scorul este mult mai strâns: 14 – 1.

Iar în timp ce eu mă bucur, Mark mai trage un șut faimos de-al său care nimerește fix ambalajul de SLooP FRULi de piersică + banană. Văd faza cu încetinitorul: ambalajul zboară prin aer și eu deja mă gândesc cum chiar ne trebuia o nouă pată de culoare pe pereți.

Dar, dar… Goooooool! Ambalajul era goooooool! Am scăpat!!!! Ce dacă am pierdut meciul, măcar nu mi-am pierdut dreptul de a dormi încă o noapte în casă și nu pe preșul de la intrare.IMG_2356 mic
Nu de alta, dar se lasă friguț noaptea!

Fotbalul în casă e super mișto! Trebuie să-l încercați măcar o dată în viață! Cu un #partenerdejoaca la fel de mișto ca al meu. Preferabil, în casa altuia.

Articol scris cu sprijinul SLooP FRULi #bunatati100rautati0, o gamă de produse în care am încredere. Are doar fructe stoarse și zdrobite și nimic altceva. Fără conservanți, coloranți sau alte răutăți.
Mulțumesc celor care sprijină mărcile care sprijină celmaibuntata.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*