Tudor aleargă pentru Spitalul Copiilor

Astăzi este ziua lui Tudor. Copilul ăsta minunat împlinește 5 ani. Sunt multe lucruri pe care Tudor încă nu le poate face: nu poate să vorbească, nu poate să meargă, nu poate să se joace fotbal. Nu poate face aceste lucruri pentru că suferă de tetrapareză spastică.
Cu toate acestea, Tudor face poate cel mai important lucru din lumea asta: le umple viața părinților și cunoscuților săi. Tudor vorbește cu ei, se joacă cu ei, face lecții, râde, plânge, se răsfață, se enervează șamd. În cele mai importante privințe, Tudor este la fel ca orice alt copil de vârsta lui.

Tocmai de aceea, părinții lui Tudor au hotărât să organizeze la Pitești un eveniment de alergare pentru #spitalulcopiilor: un eveniment public, cu alergători, bicicliști, cu animatori pentru copii și multe, foarte multe baloane. El se va desfășura pe 17 iulie, în Parcul Ștrand din Pitești, între 9 și 11 dimineața.
Vom fi și noi acolo, Zamfirii, pentru a-l pupa pe Tudor de ziua lui și a ne bucura de întâlnirea cu Buculeștii și cu oricine altcineva va dori să fie acolo.

Am mai spus asta, dar mă repet de fiecare dată cu plăcere: pentru mine, supereroii de aici, de lângă noi, sunt părinții care au copiii bolnavi sau grav bolnavi. Ei sunt niște oameni aparent normali, la fel ca tine și ca mine, dar, în realitate, ei posedă niște super puteri care le permit ca în fiecare dimineață în care și-ar dori să se întindă pe jos și să moară ca să nu mai își vadă copilul suferind, să o poată lua de la capăt, să zâmbească, să râdă, să le facă frumoasă viața acelor copii și să se lupte cu toți și toate: cu boala, cu nepăsarea celor din jur, cu sistemul, cu lipsa medicamentelor, uneori chiar și cu lipsa unei perspective.

Problema este că în România apar anual 1,000 de noi supereroi. Ei sunt părinții celor 500 de copii care sunt diagnosticați cu cancer. Părinți care, de multe ori, nu au nicio soluție pentru că nu au bani sau nu au suficienți bani, sau nu au pile, sau nu dau de un doctor care să își dorească să îi ajute sau câte și mai câte.

Și aici apare rolul nostru. Căci dacă ați văzut vreun film cu Spiderman, Batman sau Iron Man întotdeauna, dar întotdeauna când ăștia intră în bucluc, ajutorul vine de la un neica nimeni. Un om simplu pe care altfel l-ai ignora total, dar care în acea situație îl ajută pe supererou să-și continue lupta cu Răul Suprem.
„Neica nimeni” ăștia suntem și noi, Asociația 1 Leu care ne propunem să strângem leu cu leu suma de 80,000,000 necesară construirii primului centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România. Adică un loc unde să tratăm și să vindecăm cancerul la copii. Un loc care să le ofere copiilor și supereroilor lor o rază de speranță. Un loc făcut de noi toți, pentru copiii noștri.

Partea frumoasă este că și tu poți fi un „neica nimeni” care să ajuți un supererou să meargă mai departe. Iar partea și mai frumoasă este că o poți face doar cu 1 leu. Dacă fiecare am dona 1 leu pentru acest spital, ne-am apuca de construcția lui mâine.
1 leu ca să primești recunoștința anonimă a unui copil. Și a 2 supereroi. Eu zic că este un preț foarte, foarte mic.

Andra și Mihai sunt doi astfel de supereroi. Cum i-aș putea numi altfel, când având o luptă zilnică de dus pentru puiul lor iubit, ei aleg să se gândească și la alții. Câți dintre noi am putea să facem asta?
Tocmai de aceea am rămas mut (nu mi se întâmplă prea des să n-am eu vreo replică „deșteaptă” la mine) când mi-a povestit Andra de ideea asta a lor. De evenimentul de alergare din Pitești. Și m-am simțit onorat că m-au invitat să particip și eu.

Și ca să nu credeți că le spun supereroi degeaba, au anunțat și au rugat public ca toți cei care vor să-i facă un cadou lui Tudor, să doneze banii pe care i-ar fi dat pe cadou pentru Spitalul Copiilor.

Dacă vreți și voi să ajutați niște copii să ajungă oameni mari, puteți ajuta aici la construcția spitalului. Iar dacă sunteți prin sau din Pitești, sper să ne vedem duminică dimineață în Parcul Ștrand. Veți avea ocazia rară să cunoașteți o familie de supereroi: Familia Buculescu.

La mulți ani, Tudor! Să te faci bine cât mai repede căci abia aștept să dau, cu tine și cu Mark, o tură de alergare!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*