Bei o cafea cu mine pentru Vlăduț?

Sunt unul dintre părinții norocoși din această lume. Nu am cel mai deștept copil. Nu am nici cel mai frumos copil. Cel mai simpatic, mai bun sportiv sau mai talentat la desen. Dar am un copil sănătos și restul lucrurilor pălesc în comparație cu acesta.

Ieri am aflat despre Vlăduț, un copil de aproape 2 ani care a primit un diagnostic cumplit: tumoră malignă de trunchi cerebral. Nu am pregătire medicală, dar chiar și așa ceea ce scrie acolo sună îngrozitor. Și, cum altfel, șansa la viață a lui Vlăduț nu poate veni din România. De ce? Pentru el ar fi tardiv să purtăm acum această discuție. El are nevoie de bani “ieri” pentru a putea pleca în Franța, unde oamenii aceia le-au spus părinților că Vlăduț ar avea șanse să trăiască.
Luați-vă câteva secunde și încercați să vă imaginați că ați auzi voi asta. Ce simțiți? Cum credeți că ați reacționa? Puteți măcar să vă imaginați asta?

Eu nu pot. Dar nici nu pot să stau și să nu fac nimic. Și pentru că îmi petrec destul de mult timp în cafenele, m-am gândit să fac asta în folosul lui Vlăduț. Așa că uite ce vă propun:

1. Să donați o sumă de bani în contul mamei lui Vlăduț – Alina Camelia Dobre:
i. RO41 INGB 0000 9999 0772 1373 – lei
ii. RO77 INGB 0000 9999 0771 7330 – euro
2. Să îmi trimiteți dovada acestei donații

Iar eu vă invit la o cafea unde povestim despre ce vreți voi: despre voi, despre Vlăduț, despre mine, despre copii, despre parenting, despre viață sau despre orice altceva avem chef în ziua respectivă.

Sigur, puteți să nu vreți să beți cafea cu mine, nu e nicio problemă, nu o voi lua personal. ☺ Dar v-aș ruga totuși să faceți o donație pentru Vlăduț. Căci n-ar fi extraordinar ca peste 20 de ani să-l vedeți pe el la o cafea cu prietenii lui, știind că și datorită vouă poate face el asta? N-ar fi grozav ca el să învingă nenorocirea asta de cancer și datorită nouă. Singur nu poate. Nici măcar cu tot ajutorul părinților săi. Dar poate cu ajutorul nostru, atâta cât poate fiecare dintre noi.

Am demonstrat de-a lungul timpului, voi și cu mine, că și cu 1 leu de la mulți oameni se pot face lucruri minunate. E, de un astfel de lucru au nevoie Vlăduț și părinții lui acum. De 1 leu, de un share, de un gând bun, de a ști că nu sunt singuri în această luptă.
Căci pentru ei urmează o luptă cruntă, cea mai importantă pe care o vor duce în viața lor. Pot învinge, dar nu pot învinge singuri.

Faceți o donație pentru Vlăduț! Și apoi, dacă doriți, haideți să bem o cafea împreună. Cu toții avem nevoie, într-o formă sau alta, să ne putem viața pe tavă în fața unui străin, sperând ca acesta se va opri, măcar pentru o clipă și-și va face timp și pentru noi.

3 Comments

  1. Am donat acum pentru Vladut si sper sa fie bine. Poate reusesti sa ne tii tu la curent cu evolutia lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*