Alergăm pentru spitalul copiilor – ep.7

Luna octombrie aduce al 7-lea eveniment Alerg pentru spitalul copiilor. În unele orașe se aleargă pe 3 octombrie (Bârlad, Constanța, Iași, Galați, Moinești, Tg. Mureș), în altele pe 10 octombrie ( Bacău, Baia Mare, Brăila, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Sibiu, Timișoara, Vaslui). 17 orașe în total (până acum) care se mobilizează lună de lună pentru a strânge bani pentru construcția primului centru medical de oncologie și hematologie pediatrică din România.

Personal, mi se pare că facem asta dintotdeauna ☺. De când am început proiectul, am făcut destul de multe alte evenimente: am strâns monede, ne-am plimbat cu bicicletele, am dansat zumba, am pus urne prin diferite locații etc. Dar alergarea mi se pare evenimentul cel mai reprezentativ pentru acest proiect al nostru, al tuturor. Și o să vă spun de ce. bucuresti

În primul rând pentru că îl facem cu regularitate: o dată pe lună, de regulă în prima sâmbătă a lunii (cu 2 excepții până acum) ne strângem să alergăm. Indiferent că suntem 3 oameni, 24 sau câteva sute, indiferent că plouă sau e caniculă, indiferent că avem chef sau nu. Cam așa e treaba și cu un spital: indiferent ce s-a întâmplat ieri, indiferent dacă ți-a ieșit sau nu operația, indiferent că ai chef sau nu, azi trebuie să o iei de la capăt. Căci atâția oameni depind de tine. Și poți să te plângi, poți să zici că vrei o pauză, dar nu poți să renunți. Asta facem și noi, prin aceste alergări: continuăm, căci avem un spital de ridicat.

În al doilea rând, evenimentul a crescut de la o lună la alta: am început în București în aprilie, apoi încă 4 orașe în mai, alte 7 în iunie și tot așa până am ajuns acum la 17. (Sper ca anul viitor să ajungem la 50, dar să fim noi sănătoși până atunci ☺.) Dar cel mai important este că avem deja o comunitate bine stabilită de câteva sute de oameni, zic eu, care ne “revedem” în fiecare lună în toată țara. Sunt unii care vin o dată sau de două ori, donează și apoi merg mai departe. Dar în fiecare lună simt că suntem din ce în ce mai mulți cei care rămânem aproape de proiect. Oameni care devin “reprezentanți” ai proiectului, care povestesc și altora și trag de ei pentru a-i convinge cât de important e leul fiecăruia. Iar asta îmi confirmă că ceea ce spuneam prin februarie este cât se poate de adevărat: acest spital se construiește om cu om. Și leu cu leu.

În al treilea rând, chiar alergările noastre simbolizează atât de bine proiectul acesta. Știm cu toții când și de unde pornim și unde vrem să ajunge. Dar niciodată nu știm când vom ajunge (mai repede sau mai încet), ce vom întâlni pe drum, dacă ne vom bucura de traseu sau îl vom parcurge înjurând de frig sau “de ce n-am rămas în pat”, dacă ne va fi ușor toată alergarea sau vom avea momente în care vom spune că nu mai putem, ca vrem să renunțăm, că atât am putut, că de aici încolo să mai alerge și alții, doar până când vine cineva din spate pentru a ne da un pic de încredere că putem ajunge la finish etc.

Dar cel mai mult mă bucură că în fiecare lună, o dată cu numărul edițiilor, crește și suma strânsă pentru #spitalulcopiilor. Și chiar dacă de multe ori pare că “râmăm în strâncă”, pentru mine fiecare leu, fiecare 10 bani care se adună acolo în cont, îmi dau sentimentul că suntem mai aproape. Nu știu cât de aproape, dar mai aproape.
Săptămâna trecută am fost la un eveniment care își desfășura a 121-a ediție. Sau, cum spunea Dragoș, organizatorul: “ediția a 4-a din sezonul 4”. Da, asta îmi doresc și pentru noi: să ajungem sănătoși la 100 de ediții. Și când se va întâmpla asta, să ne putem lăuda deja cu cât mai multe vieți de copii salvate. Căci, v-aș ruga să nu uitați: fie că alergăm, pedalăm, dansăm sau strângem monede, o facem pentru copiii bolnavi de cancer, copii care fără să ne cunoască, își spun speranța (și) în noi că la un moment dat, cineva îi va ajuta să ajungă oameni mari.

Așa că dacă ai chef să alergi și în același timp să ajuți niște copii bolnavi, te așteptăm pe 3 sau pe 10 octombrie să alergi alături de noi. Și să donezi 1 leu. Sau mai mulți.

2 Comments

  1. BUNA ZIUA.
    DORESC SA PARTICIP LA PROIECTUL “ALERG PENTRU SPITALUL COPIILOR” DIN 10 OCTOMBRIE DIN BACAU
    SPUNETI MI VA ROG CUM SA PROCEDEZ.
    MULTUMESC,

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*