2000 pentru 1

De câte monede este nevoie pentru a construi un spital pentru copii? De câteva sute de milioane, probabil, care cântăresc câteva zeci de mii de tone. Da, s-ar putea să vi se pară mult. Dar uitați 2 lucruri:
1. Că și noi suntem foarte mulți.
2. Că fiecare drum începe cu un pas.

Noi primul pas l-am făcut pe 13 iunie când ne-am propus să strângem 100 de kilograme de monede și datorită vouă am reușit să strângem 1,000! Da, o tonă de monede într-o singură zi! Monede de toate formele, greutățile, valorile și valutele. Monede venite din toate colțurile țării, monede de la oameni săraci sau bogați, monede rupte dintr-o pensie mult prea mică sau scoase dintr-o pușculiță de copil care s-a decis că bicicleta lui mai poate aștepta, dar acest spital nu! Monede care luate singular, fiecare în parte, nu înseamnă mare lucru dar care adunate la sfârșitul unei zile au însumat mai mult de 32,000 de lei!

Ne-am propus să facem un pas mic și datorită vouă am avut senzația că am sărit un adevărat hop. În ziua în care românii au stat la coadă să doneze bani, în care oameni pe care nu îi cunoșteam veneau și se așezau alături de noi pentru a ne ajuta la sortat și/sau la numărat bani, în ziua aceea am avut cu toții certitudinea că acest spital se va construi. Pentru că în acea zi am avut confirmarea că acest proiect a devenit al nostru, al tuturor. Și, sigur, probabil că va fi foarte greu în continuare și vom mai trăi cu toții momente de panică sau deznădejde. Dar suntem atât de mulți și atât de puternici, încât nimeni nu ne mai poate opri în afară de noi. Iar noi nu vrem să ne oprim.

Ba din contră! Noi vrem mai mult! De aceea organizăm versiunea 2.0 a evenimentului de strângere de monede. Ce înseamnă 2.0:
a. 2 zile, în loc de una (pe 12 și 13 septembrie, sâmbătă și duminică)
b. 2,000 de kilograme pe care ni le propunem să le strângem cover 2000 pt 1-02

E mult, e puțin? Asta doar voi puteți să ne spuneți. Așa că vă invităm ca de acum și până pe 12 septembrie să fiți mult mai atenți cu monedele din jurul vostru: cele uitate prin buzunare, cele pe care le vedeți pe jos și după care de obicei nu vă aplecați, cele care zac pe sub canapea sau prin vreo cană la birou. Căutați-le, strângeți-le, spuneți-le și prietenilor să facă același lucru și pe 12 sau 13 septembrie, aduceți-le în Orășelul Copiilor din București, în Piațeta dintre McDonald’s și stația de metrou Brâncoveanu.
Cu fiecare dintre aceste monede vom fi mai aproape de începutul construcției spitalului care va vindeca mulți copii români bolnavi de cancer. Copiii aceștia trăiesc atât drama bolii cât și pe aceea a lipsei (de cele mai multe ori) posibilităților unor tratamente adecvate aici, în țară. Iar voi, prin acea monedă sau prin leul pe care alegeți să îl donați, puteți pune punct uneia dintre drame. De cealaltă se vor ocupa doctorii care știu ce au de făcut.

1, 5, 10, 50. Aceștia sunt banii noștri. Niște bucați de metal pe care de multe ori nici nu ne obosim să le mai colectăm. Uneori n-o facem de rușine, să nu creadă lumea că suntem atât de săraci. Nu știu cât suntem de săraci, dar știu sigur că prea mulți copii de-ai noștri sunt atât de bolnavi. Și, dacă ar putea, fiecare dintre ei ne-ar implora să luăm acea monedă, indiferent de valoarea ei, și să o donăm pentru ca spitalul de oncologie pediatrică să devină o realitate cât mai repede iar ei să se facă bine.
Dacă ar putea, fiecare dintre ei s-ar uita în ochii fiecăruia dintre noi și printre lacrimi ne-ar spune că depinde doar de noi ca viața lor să fie una lungă și frumoasă.
Dacă ar putea, fiecare dintre ei ne-ar spune, poate, cât de vinovați se simt când îi văd pe mami sau pe tati plângând pe ascuns a neputință.
Dacă ar putea, fiecare dintre ei ne-ar arăta, cumva, cât de tare își doresc să trăiască.

Ei nu am cum să ne arate tuturor aceste lucruri. Noi toți, în schimb, putem dona. Așa că ce ziceți, strângem în septembrie 2,000 de kilograme de monede? Eu zic că da ☺

1 Comment

  1. Buna ziua,

    Am vazut de curand evenimentul Dvs. organizat pe 12-13 septembrie si ne-am dori sa ne implicam si noi pe partea de mediatizare. Va rog sa ne contactati daca sunteti interesati de o astfel de colaborare. Zi frumoasa!

1 Trackback / Pingback

  1. Am dansat! Pentru spitalul copiilor! Și pentru mine! | BLOG D'AGATHA

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*