15 lucruri pe care mi-ar fi plăcut să le știu înainte să am un copil

1. Că asistentele din acvariul cu nou-născuți îl vor manevra ca pe o simplă bucată de carne și nu ca pe comoara mea. N-aș fi fost nevoit să descopăr că din gura mea pot ieși concomitent urlete, înjurături de mamă și amenințări cu moartea.

2. Că atunci când ne vom întălni pentru prima dată va fi atât de îmbufnat încât voi fi realmente îngrijorat că ne-ar putea rupe pe genunchi și pe mine, și pe doctoriță. Mi-aș fi exersat o față mai relaxată.

3. Că voi privi FRICA în ochi și, tot nu știu cum, voi învinge: El, cu noi. Într-un întuneric beznă. Prizonieri într-o casă părăsită. Mă refer, bineînțeles, la prima noapte singuri cu copilul acasă.

4. Că un copil de doar câteva luni poate detecta absolut orice mișcare făcută de un adult care încearcă să se îndepărteze de el. M-aș fi specializat în arta levitației.

5. Că ființa asta va urla non-stop timp de 6 luni. Și că și copilul va mai plânge din când în când.

6. Că timp de 113 zile consecutive voi citi în fiecare seară o carte. Aceeași.

7. Că în casa mea un alt produs va detrona viteza de consum a hârtiei igienice: Nurofenul pentru copii. Aș fi cumpărat actiuni la oamenii ăștia.

8. Că un copil doarme cel mai bine în mașină. Îmi cumpăram o rulotă în loc de casă. Bine, tot cu credit în franci, normal.

9. Că atunci când nu dormi există o linie foarte fină între nebunie și demență.

10. Că forță nu înseamnă bicepși, abdomen și spate, ci căratul a 15 kile vii și leneșe în brațe pe kilometri întregi în ceea ce se dorea a fi o “plimbare plăcută în familie”.

11. Că mă voi reîmprieteni cu mine însumi. Bine de tot.

12. Că singurii pereți nevopsiți din casă vor fi pereții de la vecini. Lăsam casa la gri.

13. Că Pink și Nate Ruess sună la fel la București, la Giurgiu, la Ruse, la Sofia, la Kulata, în Kalamaria și la Salonic. Și în toate localitățile dintre. I-aș fi uitat acasă.

14. Că nici eu, nici soția nu ne vom mai aminti nimic din primele 6 luni de viață ale copilului. (mă gândesc că poate citește asta și vreun viitor tătic).

15. Că îl voi iubi atât. Nu, asta n-aș fi vrut s-o știu. Nici n-aveam cum.

3 Comments

  1. :)) Al meu șmecher are 2 luni si e deja pe felie cu cele spuse in articol

    Tare de tot cum pot aceste mici fiinte sa ne schimbe viata si o fac excact cum vor mușchii lor,

    Oricum nu se compara cu nimic in lume satisfactia de a il vedea dormind linistit in patutul lui, ca e sanatos si ca ajunge sa creasca zilnic.

    Ati capatat un cititor cu acest articol.

    Bafta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*