Vacanțe

Am avut o vacanță grozavă. Liniștită, fără griji, fără telefoane sau Facebook (mă rog, fără mult Facebook). Sper că și vacanța voastră a fost cam la fel. Uite, chiar îmi permit să fac niște presupuneri: probabil că ați fost la mare sau la munte sau ați stat acasă. Probabil că v-ați relaxat și ați mâncat mult și bine. Probabil că ați fost pe la Wings for Life. Probabil că ați aflat că al vostru copil suferă de cancer. Și, dacă sunteți din București, probabil că ați văzut un curcubeu minunat ieri după amiază.

Ce? Care-i faza cu cancerul? Nu-i nicio fază: anual, aproximativ 500 de copii români sunt diagnosticați cu o formă de cancer. Ceea ce înseamnă că, statistic, niște părinți au primit această veste în weekend-ul care a trecut.
Sigur, sunt șanse mari ca tu să nu te numeri printre ei. Și sunt șanse la fel de mari să nu primești o astfel de veste niciodată. Ceea ce îți și doresc. Dar asta nu înseamnă că acest lucru nu li se întâmplă altora. Poate unora pe care nu îi cunoaștem, dar de întâmplat se întâmplă.
De asemenea, poți alege să nu te intereseze acest lucru. Și asta e ok: probabil că ai și tu destule belele pe cap, să nu ți-l mai umpli și cu problemele altora. Cu toate acestea, există, printre noi, suficienți de mulți părinți disperați că nu găsesc o soluție, deși au căutat-o peste tot. Au căutat-o în stânga, la familie și prieteni, au căutat-o în dreapta, la necunoscuți. Au căutat-o chiar și în sus, la cine-o fi pe acolo. Și tot n-au găsit-o. Și asta îi ucide, câte un pic în fiecare zi.

Dacă totuși vrei să te implici, poate te ajută să știi că noi (și suntem mulți deja) vrem să construim primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România. Un loc unde să tratăm și să vindecăm cancerul la copii. cover ALERG-02
Iar prima ocazie să vii alături de noi va fi sâmbăta aceasta, pe 9 mai, când alergăm în 5 orașe pentru spitalul copiilor. Alergăm pentru a le arăta părinților că suferința lor și a copiilor lor nu ne lasă indiferenți. Alergăm pentru că, sănătoși fiind, vrei să-i ajutăm si pe alții să se facă bine.
Așa că dacă ești din Brașov, Cluj-Napoca, Galați, Ploiești sau București, pe 9 mai puneți echipamentul de alergare și vino de la ora 9 să alergăm pentru ca peste câțiva ani copiii români bolnavi de cancer să se bucure de o vacanță de 1 Mai fără griji.

1 Trackback / Pingback

  1. un leu. pentru mâine. pentru copii - psi-words

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*