Sunt bărbat, deci nu știți cât mă bucur că 1 și 8 martie pică duminica

1 și 8 martie ar trebui să fie zile în care celebrăm femeile de lângă noi: iubita, soția, amanta (deși nu cred că există așa ceva), fiica, mama, sora. Ok, și soacra. Și pentru cei foarte norocoși, vecina simpatică de vis-à-vis.
În realitate în aceste zile fiecare dintre noi celebrăm TOATE femeile: cele de mai sus plus cele 27 de colege de birou, doamna de la Mega Image, poștărița care aduce pensia bunicului, casierița de la Enel sau GDF. Iar pentru cei cu adevărat oropsiți, si pe colegele copilului său. Care întotdeauna sunt multe.
Și nici măcar asta nu ar fi o problemă atât de mare, pentru că e frumos să dăruiești. Cu măsură. Dar mie mi se pare că Murphy se distrează teribil în aceste 2 zile cu noi, bărbații. Pentru că oricâte calcule ne-am face, orice număr de mărțișoare am lua în plus, întotdeauna, dar întotdeauna rămânem fără niciunul atunci când ne arde buza mai tare.
Hai să vă dau 2 exemple clasice: te duci la un client corporație în una din aceste 2 zile. Îți faci calcule, întrebi bărbații care lucrează acolo câte colege au în birou, iei X-șpe buchete în plus si pleci încrezător. Intri în birou, începi să împarți mărțișoare/flori în stânga și-n dreapta și, pe măsură ce te apropii de final, realizezi că ești la limită, dar o vei scoate la capăt. Și apoi, exact când “scapi” de ultimul, intră în birou CEO-ul sau marketing manager-ul, directorul de vânzări sau omul de la purchasing. Care, cum altfel, e femeie. Și atunci te simți ca un bou și primul gând pe care îl ai este să smulgi florile din mâinile vreunei junior assistant brand executive ca să încerci să salvezi ce mai e de salvat. Știind că tocmai ți-ai negociat la jumătate bugetul pe anul respectiv.
Sau când ai programare la doctor și iei flori pentru asistentele care întotdeauna sunt drăguțe cu tine și chiar atunci apare o doamnă doctor pentru că doctorul tău e “bolnav” azi și tu n-ai nicio floare să-i dai. Și chiar ți se pare că meriți când îți vine rândul și doamna doctor iese pe holul plin de oameni și te întreabă tare în timp ce te conduce în cabinet: “Deci, dvs sunteți cu hemoroizii sau boala venerică?”.

N-avem cum să scapăm întregi din aceste 2 zile. Și asta nu se întâmplă de ieri, de azi, ci din clasele primare. Când, ca să poți să îi dai un cadou frumos fetei de care îți plăcea, trebuia să cumperi mărțișoare la toate tocilarele colegele. Iar colega cea drăguță nu venea în ziua respectivă. Sau purta mărțișorul de la boul din clasa a 4-a B.

Deci, da, mă bucur că anul acesta 1 și 8 martie pică duminica. Nu știu de ce, dar mă bucur. Acum, vă las, fug la flori că mi-am lăsat rând de sâmbătă seară și încă n-am ajuns.
Le iau flori colegelor de la birou, că îmi sunt tare dragi. Dar, mai ales, nu-s multe. Doar 6. Sau 7? Mă, dacă or fi 8?….

2 Comments

  1. Te înţeleg perfect, şi prietenului meu îi e groază de aceste 2 zile la birou şi visează în fiecare an să îşi ia liber. Dar să ştii că nu prea ai scăpare nici când pică în weekend. “Tradiţia spune” că se pot dărui flori/mărţişoare în orice zi în perioada 1-8 martie 😀
    http://www.bookishstyle.ro/

    • Poate traditia voastra spune asta :). Traditia barbateasca spune a daca din varii motive ai sarit cele 2 zile, aia e, ala ti-a fost norocul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*