Sunt barbat, deci EU stiu care este drumul!

Mai sunt cateva locuri unde un barbat trebuie sa se simta Semizeu: infailbil la greseala si surd la orice parere din exterior. Si vreau ca fiul meu sa ma vada in actiune in aceste locuri de cate ori am/are ocazia.
De exemplu cand fac un gratar: doar Eu stiu cand micul e gata facut! Si daca l-am ars inseamna ca asa l-am vrut de data asta!
Sau cand repar ceva in casa: indiferent in ce parte desurubez, aia e partea corecta! Nu accept alte pareri! Chiar daca asta inseamna sa schimbam toata centrala pentru ca nenorocitul de robinet s-a lasat desurubat doar cu ciocanul. Si cu o bucata mare din teava de apa calda.

Asa ca atunci cand sunt la volan, drumul corect este cel pe care merg eu. Nu cel indicat de GPS, nu cel de pe indicatoarele rutiere si cu siguranta nu cel sugerat de alt membru al familiei care sta in dreapta si este mama copilului meu.
Daca, sa presupunem, ne aflam pe un drum judetean din Romania si GPS-ul zice ca trebuie sa facem la stanga si eu ALEG (nu gresesc) sa merg drept inainte este pentru ca vreau sa ne bucuram cu totii de peisajele tarii. Cand ALEG (din nou) totusi sa ma intorc, dupa 20 km de nimic de vazut in stanga si peisaj anost in dreapta, este pentru ca m-am convins ca GPS-ul achizitionat isi merita banii.

Daca in fiecare an cand ajungem pe centura Sofiei ratez iesirea spre Kulata , este pentru ca nimic nu ma relaxeaza mai tare decat sa ma ratacesc prin traficul congestionat al orasului. Noroc cu oamenii draguti care nu inteleg nimic, in schimb par dornici sa te incurce.

Atunci cand, ajuns intr-un giratoriu din Sibiu, urmez cu atentie iesirea spre Paltinis pentru a ajunge de fapt la iesirea din parcare de la Lidl, stiu sigur ca intuitia imi spune ca am uitat sa luam ceva cu noi. Cum ar fi hartie igienica in masina pentru data viitoare cand pot sa ma c@c pe ea de atentie.

Iar cand ne plimbam prin Bucuresti si la un moment dat Iulia zice “trebuia sa faci acolo la dreapta”, ii raspund sec
– La dreapta facem cand vreau eu, nu cand trebuie!
Ma rog, pe gura imi iese “Cred ca ai dreptate!”, dar am invatat de mic ca si intentia conteaza.

Asa ca e important pentru mine ca Mark sa ma vada in actiune, la volan. Pentru ca invata o lectie importanta: in viata e ca pe drum. S-ar putea sa nu ajungi mereu la timp. Si uneori s-ar putea sa nu ajungi nici unde ti-ai propus.
Dar daca ai incredere in tine, poti face lucruri marete. Cum ar fi sa arzi un mic. Sau sa schimbi centrala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*