Statistici despre copii și familiile din România

Sad and Frightened Little Girl with Bloodshot and Bruised Eyes.

Știați că?…

În 2015, în România erau 20291 de copii instituționalizați. Dintre aceștia, 101 au fost victimele abuzului, neglijării sau exploatării.
O altă cifră (știți cum e în România, datele oficiale depind de sursa la care apelezi) arată că în 2012 erau 60,000 de copii instituționalizați, dintre care doar 1602 au fost declarați “adoptabili”.
Ceea ce nu-i bine deloc, având în vedere că un studiu realizat de trei cercetători americani, făcut chiar pe copii instituționalizați din România, arată că aceștia, dacă nu sunt scoși din instituții până la doi ani, vor sfârși având un IQ mai mic decât media acceptată.

În primele 6 luni ale anului 2016, conform Poliției Române, s-au înregistrat 8926 sesizări privind infracțiuni de lovire și alte violențe în familie. Tot în aceeași perioadă sua înregistrat 81 de cazuri de viol în familie, în 44% dintre cazuri victima fiind fiul/fiica.
Cifrele sunt cele cunoscute, pentru că, de fapt, un alt studiu din 2014 arată că 1 din 4 femei din România a fost, cel puțin odată în viață, agresată fizic sau sexual de partenerul său.

Tot în 2014, 11031 de copii s-au născut fără ca tatăl lor să-i recunoască sau, și mai rău, fără ca tatăl lor să știe că e tată. Aici intră și copiii născuți în urma unor violuri raportate sau (cel mai probabil) neraportate. De asemenea, s-a înregistrat și un record (dintre cele pe care nu ți le-ai dori): cel mai mare număr de copii abandonați în maternități sau pe străzi din ultimii 10 ani – 41.

În 2011, în familiile din România au fost semnalate peste 11000 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare. O cifră imensă, dar nicidecum reală: același studiu reflectă că la fiecare caz raportat ar exista 100!! de cazuri neraportate. Deci, rotunjind, peste 1,000,000 (un milion) de copii din România au fost abuzați, neglijați și exploatați în familiie lor. Nu pare neverosimil, când citești că 60% din populație se declară tolenrantă față de comportamentele violente din adrul familiei. Adică Nu-l bat că vreau eu, îl bat că merită! sau Las’ că știi tu ce-ai făcut!

În 10 ani, procentul familiilor monoparentale din România a crescut de la 13% la 25%!! Wikipedia e plină de studii despre acești copii.

Iar în 2015, rata divorțurilor raportate la numărul căsătoriilor a ajuns tot la 25%, în condițiile în care numărul căsătoriilor a crescut.

 

Și cu toate acestea, având toate aceste probleme de rezolvat (și multe altele), în anul de grație 2017 (secolul 21!!) pe noi ne fute cel mai tare grija definirii familiei ca fiind compusă DOAR dintr-un bărbat și o femeie. Vai de curu’ nostru!

 

sursa foto: http://www.exchangecap.org/portfolio/child-abuse-identification-reporting

 

 

1 Comment

  1. Cautam niste statistici pe net si intamplator am dat peste postarea asta. Brusc mi s-a facut mila de cei ca tine. Ar fi bine sa speri sau sa te rogi ca aceasta initiativa sa devina lege pt ca altfel statisticile vor fi si mai negre. Sa legalizezi homosexualitatea/lesbianismul nu face decat sa atragi mania lui Dumnezeu peste tine ca natie. Crezi sau nu, chiar exista un Dumnezeu si El nu poate privi asemenea spurcaciuni.
    Doar site-ul/blogul se numeste ‘cel mai bun tata’ pt ca din ce ai scris imi dau seama ca nu esti asa. Nici nu stiu daca esti tata! Ma gandesc,ca daca ai avea copii ai simti altfel pt viitorul lor.
    O parere de cetatean modest!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*