Sfaturi pentru un viitor tată: cele mai importante lucruri de făcut, în ziua când ți se naște copilul

1. Să nu leșini.
2. Să nu vorbești la persoana I, plural: “Vom naște natural. Ne este foarte frică de această naștere, dar suntem puternici și vom trece și peste asta.”
3. Să îi spui soției tot timpul cât de minunată este, chiar dacă ea urlă ca o ființă neomenească și te înjură de toți dumnezeii pentru ceea ce i-ai făcut.
4. Dacă ești genul mai fricos, să îți pui pantalonii ăia maro.
5. Să nu îi chemi pe toți ai tăi la spital. Și când spun toți ai tăi, mă refer la părinți, frați și surori, verișori până la gradul 4, vecinii de bloc, colegii de liceu și tanti Maria de la magazinul din colț care a fost mereu drăguță cu tine în perioada sarcinii voastre.
6. Să nu faci gluma aia cu ” Și eu m-am tăiat într-o coală de hărtie, deci știu cât de dureroasă poate fi o naștere naturală.”
7. După naștere, să îi spui soției că arată mai frumoasă ca niciodată, chiar dacă în realitate arată ca o morsă eșuată la țărm.
8. Să nu îți pierzi noaptea dinainte cu băieții la poker, iar a doua zi dimineață, când soția îți spune că e timpul, să îi spui să se ducă ea înainte, că vii și tu imediat.
9. Când îți dă doctorul copilul în brațe pentru prima oară, să nu te apuci să-l ridici deasupra capului și să alergi cu el pe culoarele spitalului, ca și cum ar fi trofeul Champions League.
10. Să nu te apuci acolo, la spital, să îi spui doctorului, cu soția de față, că tu nu ești de acord cu nașterea naturală/prin cezariană pe care a decis-o ea și că tu consideri că e mai bine în celălalt fel.
11. Să îi spui soției că a făcut cel mai frumos copil pe care l-ai văzut vreodată, chiar dacă ție ți se pare că seamănă cu un monstruleț. Nu dintre cei simpatici.
12. Să nu îi spui doctorului în sala de nașteri, să stea mai într-o parte, că faci un live pe Facebook și nu prea se vede nimic.
13. Să nu faci un atac de panică. Ok, asta chiar e nerealist…Să nu faci mai mult de un atac de panică.
14. Să nu faci gluma aia cu “Mvai, mamă soacră, dar nu vi se pare că seamănă cu poștașul?!?”
15. Să încerci să nu urli la asistentele care au grijă de copilul tău. Tu ai vrea ca ele să îl țină ca și cum ar fi un bibelou de porțelan, pe când ele îl mânuiesc ca și cum ar fi un pui de găină proaspăt jumulit.
16. Dacă ieși cu băieții în oraș să sărbătoriți, să nu pui poze pe Facebook în care să îi dai tag și soției, cu mesaje gen: “Ne distrăm grozav! Viața e frumoasă!” Că ea nu se distrează, ci zace în spital, nemâncată și nedormită. Și, cel mai probabil, dacă faci asta, o să zaci și tu curând după.

sursa foto: https://www.todaysparent.com/baby/newborn-care/a-rookie-dads-guide-to-newborns/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*