Sezonul care înfricoșează orice părinte

A venit toamna și urmează iarna, adică niște luni bune de coșmar pentru orice părinte, mai ales pentru cei cu copii mai mici! E frig și e urât, plouă și e vânt, deci nu prea se mai poate ieși cu copilul afară, căci virozele și răcelile par să pândească la fiecare colț de parc, sub fiecare tobogan și în fiecare leagăn. Iar gândul că-n următoarele aproximativ 5 luni va trebui să inventezi jocuri noi sau, și mai rău, să te joci cam aceleași jocuri zi de zi de zi, poate fi unul extrem de stresant.
Sunt o persoană optimistă în majoritatea timpului, dar chiar și acum, când Mark are deja 7 ani, simt cum mă întristez ușor și mă panichez pe măsură ce ne afundăm tot mai mult în octombrie, căci încă e la vârsta la care maică-sa și cu mine îi suntem principalii parteneri de joacă atunci când stăm în casă. Și pentru că încercăm să-i limităm cât putem timpul la ecran, asta înseamnă că trebuie să ne jucăm noi cu el. Iar în vastul nostru apartament de aproape 80 de mp, posibilitățile sunt totuși limitate. Și țineți cont că avem în casă un coș de baschet, o masă de billiard și jucăm și fotbal!

Tocmai de aceea, noi am hotărât de ceva vreme că statul în casă nu este o opțiune, dacă nu suntem forțați să stăm în casă. Adică dacă nu este copilul bolnav sau condițiile de afară nu sunt chiar rele. Unul din primele lucruri pe care le-am reținut din tot ce ne-a povestit doctorul pediatru al lui Mark a fost că-l putem scoate afară atâta timp cât temperatura nu coboară mai jos de -5 grade și/sau nu bate vântul foarte puternic.
Așa că încă de când era Mark mic, cutreieram parcurile goale la greu, încercând să inventăm tot felul de jocuri: de la rostogolit prin mormane de frunze, la sărit în bălți, la fotbal, la ce vreți voi, întotdeauna mi s-a părut mult mai simplu (și mai sănătos pentru el) să ieșim afară, chiar dacă nu mai era nimeni altcineva și chiar dacă vremea era potrivnică. Aveam grijă să-l îmbrăcăm suficient de bine (sigur, aici am o dispută permanentă cu Iulia despre cât de gros e suficient de gros, dar acesta este un subiect pentru altă dată ☺ ) cât să nu îi fie frig, dar să se mai și poată mișca și plecam pe străzi, căutând chestii pe care să le facem timp de o oră sau două.

A răcit? Sigur că da, de câteva ori. Dar probabil că ar fi răcit și dacă îl duceam în vreun loc de joacă sau, cum le mai spun eu: bombele cu germeni. A făcut febră, i-au curs mucii, i-am dat un tratament și, de fiecare dată, am întrebat doctorul când putem ieși, din nou, afară. Câci statul în casă mi se pare ultima opțiune, iar în ultimii ani, nici el nu vrea să stea, dacă are de ales.

Așa că, venind octombrie peste noi, ne-am dus să ne facem “aprovizionarea” pentru sezonul înfricoșător al părinților. Și am ales magazinul NEXT din Promenada, mall-ul nostru “de suflet”. Ne-a dus la magazin, ne-am alergat printre haine, apoi Mark s-a jucat puțin la măsuța cu jocuri pentru cei mici, cât am ales noi (mă rog, adică maică-sa ☺ ) hainele potrivite.

L-am “baricadat” corespunzător pentru ieșirile afară din sezonul rece, căci deși speram să-l mai încapă ceva lucruri de anul trecut, nu mai este cazul…știți ce zic, nu? Când îi cumperi copilului haine un pic mai mari ca să îl țină două sezoane, dar deja la sfârșitul primului începi să întrebi în stânga și în dreapta cine mai vrea o geacă, un bluzon etc. ☺

Mergeți la magazin, cumpărați-i copilului ce îi trebuie și haideți să ne vedem și în următoarele luni prin parc. Noi acolo vom fi, lucru care îl va bucura pe Mark, dar și pe părinții lui. Ceea ce vă doresc și vouă! ☺

sursa foto titlu: https://www.fotocommunity.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*