Secretele unei relații mișto, de durată

Seniors frolicking in the woods

Astăzi, eu și gagica mea împlinim un număr mare și rotund de ani de când suntem împreună. Din fericire pentru mine, pot să povestesc despre asta, având în vedere că gagica de acum mulți ani a făcut la un moment imprudența de a-mi accepta cererea în căsătorie și, mai apoi, ca doi nebuni, ne-am avântat în ceea ce s-a dovedit că a fost și va fi până la finalul amândurora cea mai tare aventură din viața noastră: aceea de a fi părinții unui copil minunat.

Ca orice altă relație mișto, de durată sau nu, și a noastră este una complexă. Și prin complexă înțeleg faptul că, practic, ea e nebună și eu trebuie să fac față acestui lucru. Și, fiind cel (cât de cât) normal dintre noi doi, am mai înțeles că unele chestii pur și simplu sunt într-un fel și, dacă vrei să-ți fie bine pe termen lung, trebuie să le accepți și să trăiești cu ele. Căci deși nu există relație perfectă pe lumea asta, pot exista relații foarte mișto, relații pe care le simți mai puternice decât orice ceartă, orice gelozie, orice nervi, orice Charlize Theron sau vreun alt bou de actor mișto, dar sigur cu puță mică și strâmbă.

Iată în continuare, sumarizat, lucrurile care ne-au ajutat, pe noi cel puțin, să ajungem aici și să ne dorim amândoi ca să mergem în continuare, mai departe, tot împreună:

1. Râdeți împreună! De câte ori aveți ocazia, unul de alta, una de altul, amândoi de alții și tot așa. Râsul este cel mai bun medicament pentru foarte multe probleme conjugale.
2. Discută cu ea/el despre orice, oricât de complicat pare că este sau chiar este. Lipsa dialogului este moartea oricărei relații.
3. Uită de aia cu “nu vă bagați în pat certați”. Pentru mine e doar o prostie care pune multă presiune pe amândoi: cum să te împaci la 5 minute după ce te-ai certat? Dar încearcă altceva: propune-ți ca numărul de împăcări să fie ÎNTOTDEAUNA egal cu numărul de certuri.
4. Nu lăsa o ceartă nediscutată, sau altfel spus nu te împăca implicit, doar pentru că v-au trecut nervii. Oricât ar dura, povestiți la un moment dat despre ce anume a declanșat acea ceartă.
5. Trage de ea să faceți sex. Indiferent că nu-ți va ieși de fiecare dată, indiferent că o vei enerva, trage de ea. Fii mereu motorul în povestea asta a voastră. Sexul nu e un factor decisiv într-o relație, dar lipsa lui, da.
6. Bârfiți împreună! Eu nu sunt genul care bârfește..mă lași! Toți simțim mai des sau mai rar nevoia să facem asta. Și nu e nimic mai mișto decât să-i bârfești pe toți și pe oricine cu cea sau cel cu care îți împarți viața.
7. Când te cerți cu ea, după ce te calmezi, întreabă-te dacă mai vrei să fiți împreună. Dacă răspunsul e da, dă-l în Doamne iartă-mă de orgoliu și du-te și împac-o.
8. Nu, reciproca nu e valabilă, tocmai ce ți-am explicat mai sus că femeile sunt nebune. Nu sunt sexist, doar realist.
9. Când ea pufnește sau își dă ochii peste cap sau spune că n-are nimic, deși e vizibil de pe Stația Spațială Internațională că are ceva, nu fi un bou și te face că plouă. Că nu plouă, dar dacă nu rezolvi problema, sunt șanse mari să urmeze o secetă de durată, mă-nțelegi?
10. Petreceți timp împreună doar voi doi.
11. Aveți grijă să petreceți suficient timp și departe unul de altul. E mult mai bine să ți se facă dor de cineva, decât să ți se facă lehamite.
12. Fă-o/fă-l să se simtă frumoasă/dorit/deștept/sexoasă și mai știu eu cum. Dacă ți se pare că așa este, spune-i sau arată-i asta de câte ori ai ocazia. Dacă nu ți se mai pare așa, poate ar trebui să te gândești mai serios ce îți dorești în continuare.
13. Fiți prieteni. Cei mai buni, dacă se poate, foarte buni dacă nu se poate.
14. Respectați-vă! Indiferent cine sau cum greșește, indiferent că aproape întotdeauna tu ai dreptate și ea nu, nu ajungeți la jigniri. Când vă certați cu cineva la birou, nu prea vă permiteți să jigniți, corect? De ce ați face-o cu cea/cel pe care-o/l iubiți?
15. Sunați-vă asu dați-vă sms-uri. Des, nu de Crăciun și de Paște. Porcoase, pornografice, de iubire, de am uitat ce trebuia să cumpăr sau de uite ce banc mișto am auzit, comunicați. Des.
16. Nu vă implicați părinții în certurile voastre…ok, asta e pur și simplu o utopie, îmi cer scuze.
17. Iubiți-vă azi, ca și cum mâine n-ar exista. Iubiți-vă fizic, metafizic, metaforic, filozofic sau cum vreți voi, dar iubiți-vă azi și mâine și poimâine și tot așa. Poate că azi nu e ultima zi, dar, vă spun din proprie experiență: un număr de ani care este între 12 și 19 trece foarte, foarte repede. Ca viața în general. Și e păcat să nu profităm de ea.

Și bineînțeles, nu uitați cel mai important aspect al oricărei relații: Sexul! Nu, glumesc, nu e sexul, e sexul și un film bun după.
Nu, serios, ce voiam să vă mai spun: întrebați-vă cât de des puteți ce vă doriți de la viață. Și dacă printre lucrurile pe care vi le doriți, se numără și ea sau el, luptați pentru asta cu tot ce aveți, pentru că merită. Uitați-vă la mine: trăiesc cu aceeași nebună femeie (din fericire, cu un simț al umorului minunat) de atâția ani de zile și mi-e bine. Foarte bine.

PS Genială poza! Așa sper să fim și noi doi!

Sursa foto: https://www.pinterest.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*