Scrisoarea unui tată către Moș Crăciun

Dragă Moșule,

Dă-mi voie să-mi încep această depeșă mulțumindu-ți pentru minunatele cadouri de anul trecut. M-am bucurat enorm de puloverul croșetat cu Rudolf pe piept, precum și de mănușile asortate cu căciula cu ciucur, model circa 1990. M-am bucurat mai ales pentru că aceste cadouri sunt atât de apropiate de ceea ce-ți cerusem eu, și anume un Ferrari și un milion de dolari.

Să știi că anul ăsta chiar am fost cuminte și am făcut o grămadă de fapte bune. De exemplu, nu l-am bătut deloc pe ăla micu’. Decât la cărți. Șef, n-am avut ce să fac, copilul pur și simplu e praf la șeptică. Și când îl las să câștige, pierde. De asemenea, nu vrei să știi câtă bătaie mi-am luat și eu de la tata la acest joc, așa că sunt convins că îmi poți înțelege dorința de răzbunare care a zăcut latentă în mine mai bine de 30 de ani.
Nici cu soția nu m-am mai certat. Nu că n-aș fi avut motive, dar pe bune dacă nu m-am săturat să pierd mereu. Ea și când n-are dreptate, de fapt are, doar că nu înțeleg eu. 
Și apropos, ce mai face Doamna? Tot mândră de tine că faci atâția copii fericiți în același timp în care îți reproșează constant că nu petreci niciodată noaptea de Crăciun cu ea? Da, frate, te înțeleg, cum o dai, nu-i bine! Dar să știi că are și dânsa dreptate, mai ales că habar n-am cine îți triază scrisorile și să mor eu că m-am cam săturat de pulovere croșetate.

Știi că obișnuiam să vorbesc urât. Nici asta nu prea mai fac, m-am liniștit foarte tare…Cum? Ți-a zis unu’ în trafic că l-am înjurat? Păi, băi, nene, dacă era boul ăla care a ieșit fără să semnalizeze cu căcatu’ lui de trocarici pe patru roți, de mi-a venit să mă urc pe el de cretin ca să-l învăț minte de maimu….a, scuze, ziceai la mișto?

Cât despre fapte bune, am atâtea să-ți povestesc: am găsit pe jos un portofel plin cu bani și i-am înapoiat proprietarului toate actele, nu l-am rupt cu bătaia pe unu’ care i-a vorbit urât copilului meu și asta nu doar pentru că era mult mai mare ca mine și am lăsat o dată o doamnă înaintea mea când stăteam la coadă pe rândul destinat exclusiv pensionarilor. Să-ți mai zic?

Rezumând toate cele de mai sus, mi-aș dori ca anul acesta să-mi aduci…să-mi aduci ce vrei tu. Am încredere totală în tine, dar dacă tot trebuie să aleg ceva, te rog să-mi aduci niște șosete călduroase și poate și un fular.

Cu mulțumiri anticipate,

Un tată bucuros că azi dimineață a dat prima oară cu căcatu’ ăla alb

PS: Am glumit, domne! Hai odată cu Ferrari-ul și cu milionu’ ăla!

Sursa foto: https://mykidlist.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*