Regulile unei familii….dacă ele ar fi scrise de un tată

În orice familie care se respectă, toată lumea știe că tatăl este #1. Imediat în spatele mamei, care este conducătorul de fapt, de drept și nu de puține ori…de frică, al celulei de bază a societății.
Mama cea enervantă responsabilă știe mereu ce legume trebuie să consumăm, cât avem voie la tv, la ce oră trebuie să ne culcăm și alte reguli din astea absurde importante, care ne fac viața frumoasă.
Și sigur, și tații sunt implicați în luarea deciziilor importante în familie, cum ar fi alegerea rândului pe care se stă la cinematograf (atâta timp cât este unul din ultimele 3….în lateral…lângă ieșire) sau ce marcă de lipici folosim.

Dar oare ar fi chiar atât de rău ca regulile casei să fie stabilite de tată? Oare, de fapt, lucrurile nu s-ar simplifica la maxim dacă luarea deciziilor ar cădea pe umerii noștri? Eu nu mă pronunț, vă las pe voi să judecați dacă n-ar fi mai bine cu niște reguli de genul:

1. După fiecare repriză de joacă se va face ordine în cameră cât să ai pe unde să calci.
2. Spălatul zilnic este obligatoriu. Dacă nici tu nu te mai suporți.
3. Desenele animate vor fi întrerupte după 30 de minute sau oricând începe un meci care-l interesează pe tati.
4. Ștersul cu prosopul după duș devine o chestie opțională.
5. Tricourile cu mânecă scurtă pot fi purtate până când vine frigul. (Frigul este definit fie ca temperatura sub 10 grade Celsius, fie ca momentul când încep să-ți curgă mucii, oricare fenomen se manifestă primul).
6. Vacanțele vor redeveni ceea ce sunt de fapt, respectiv momente de relaxare și nicidecum de strămutare a locuinței.
7. Cine nu e la volan, nu are dreptul să comenteze ruta aleasă.
8. Cine nu e la volan, nu are dreptul să comenteze ruta aleasă nici măcar cu prietenele pe whatsapp.
9. Când suntem acasă, este obligatoriu să purtăm măcar o pereche de chiloți. Fiecare.
10. La masă nu vom vorbi cu gura plină, toți deodată. E mult mai ușor să te ferești când știi de unde ar putea veni bucățelele de mâncare.
11. Ascunsul și apoi speriatul uneia dintre membrii familiei este nu doar permis, ci și încurajat.
12. Mâncatul zilnic al legumelor este obligatoriu. Printre legumele recomandate se numără: cartofii prăjiți, piureul, șnițelul și, bineînțeles, ciocolata.
13. Spartul obiectelor din casă cu mingea de fotbal va fi iertat si nu se vor folosi cuvinte grele sau referiri la părinții părinților. Nu, nici măcar în gând.
14. În fiecare seară vom povesti cum ne-a fost ziua, în propoziții simple, nu fraze. Dacă una dintre noi va exagera cu povestitul, vom institui și un număr limită de propoziții.

 

Da, e cool să ai în casă un #1dad. Si nu o spun doar eu, o spun si cei de la Telekom Romania  care au lansat și o campanie pe tema asta:

Plus că au și oferta specială MagentaOne care vine cu 2 funcții inovative: Pause Live TV și Start Over TV.

 

Căci, vorba aceea, după ce a trebuit să vii cu atâtea reguli dure, parcă simți și tu nevoia să te relaxezi un pic în fața televizorului.
Nu de alta, dar imediat îți revii la realitate și gonești la farmacie să cumperi repede cremele emoliente și pe cele exfoliante și pe care ai promis că n-o să uiți să le cumperi.

 

Articol scris cu sprijinul Telekom Romania, o marcă în care am încredere.
Mulțumesc celor care sprijină mărcile care sprijină celmaibuntata.ro

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*