Recomandările săptămânii (2)

Luni, 28 mai:

Știați că 1 iunie este zi liberă? Bineînțeles că știați, acum că mai e puțin și ne întoarcem iar la muncă, numai la asta vă gândiți. 🙂 Nu sunt sigur, însă, că știați că 1 Iunie este zi liberă națională datorită colegilor mei de la Itsy Bitsy. Da, ei au dus această luptă, au strâns semnături, au fost în Parlament și au reușit să îi convingă pe aleși să voteze această zi ca fiind liberă, pentru ca familiile să petreacă această zi împreună.

Așa că eu astăzi vă invit să petrecem împreună ziua de 1 Iunie în parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală, de la 8 dimineața la 8 seara. Vor fi jocuri pentru copii, ateliere pentru părinți, vom fi live de acolo din parc și noi, moderatorii, vom sta de vorbă cu cei mici, întrebându-i despre ce îi face pe ei fericiți și ce îi face mai puțin fericiți. 🙂

Iar dacă nu ajungeți în parc alături de noi, vă invit să petreceți ziua alături de copiii voștri, oriunde s-ar întâmpla să fie asta. Este cel mai frumos cadou pe care îl putem oferi lor. Și cel pe care și-l doresc cel mai tare.

 

 

Marți, 29 mai: 

Îmi plac evenimentele organizate de Otilia, poate și pentru că avem cam aceleași valori în care credem și am învățat să fim părinți ascultându-i și urmându-le sfaturile acelorași specialiști. Iar la evenimentul pe care îl organizează împreună cu Parenting Academy pe 16 iunie, va povesti alături de Ravid Aisenman Abramshon, și despre:
– Timpul special pe care îl putem petrece cu copiii
– Gestionarea emoțiilor grele
– Parteneriatele de ascultat.

Sunt lucruri interesante de aflat acolo și apoi, așa cum zic de fiecare dată, de văzut ce se potrivește felului în care fiecare alege să își crească al său copil.

Și dacă v-am convins să participați și dacă nu , puteți să vă înscrieți aici ttps://goo.gl/bu82Qo, iar dacă introduceți codul CELMAIBUNTATA, beneficiați de un discount de 10%, fie că vreți să fiți în sală sau să îl urmăriți online.

Și apoi vă aștept aici să-mi povestiți ce v-a plăcut și ce nu. 

 

 

Miercuri, 30 mai:

Am auzit acum ceva ani într-un film o expresie care mi-a plăcut mult de tot: “a place in the middle of fucking nowhere”. N-aș putea descrie mai bine decât atât minunea de loc în care se află Pastel Chalet, poate doar să spun că este pe Drumul Către Nicăieri, colț cu Niciunde. Pe bune, după ce treci de plăcuța de ieșire din Vama Buzăului, mai mergi vreo 3 kilometri pe ceva ce seamănă a un drum și ajungi într-un colț minunat de Rai pe Pământ. Nu cred că exagerez când spun că este cel mai frumos loc din România pe care l-am vizitat.

Nu ai în jur decât niște munți, o apă și încă niște dealuri. Și multă, foarte multă liniște. Genul la care te încarci precum bateria la priză. Și dacă totuși nu poți să stai prea mult fără să faci nimic, deși e atât de bine, poți să te plimbi, să vizitezi rezervația de zimbrii sau să te duci la cascadă și să te cațeri pe ea, așa cum făcea Mark anul trecut, după cum se vede într-una dintre poze.

E un loc ideal pentru familii. Iar oamenii aceștia chiar organizează astfel de vacanțe, denumite “Timeless Stories”, cum e și aceasta https://www.facebook.com/events/351823265338389/ de la sfârșitul lunii iunie.

Știți cum va fi când ajungeți acolo? Prima oară vă veți speria, odată intrați pe drumul care nu e drum. Și mă veți gratula cu tot felul de invective. Apoi, veți ajunge la Pensiune și voi începe să sughiț de câte ori îmi veți mulțumi pentru această recomandare.

Frumos loc au făcut oamenii ăștia acolo!

 

 

Joi, 31 mai:

Fericirea într-un cuplu, ca orice alt lucru frumos pe care ți-l dorești în această viață, presupune muncă. Multă muncă. În primul rând cu tine, căci cum să îi poți face fericiți pe alții, dacă tu nu ești bine cu tine, și apoi muncă în echipă. Multă muncă, dar asta cred că am mai zis.

Iar atunci când cei doi din cuplu mai sunt și părinții unuia sau a mai multor copii, munca e și mai asiduă. Pentru că vrei, nu vrei, se întâmplă două lucruri:
1. Tu și partenera/partenerul tău deveniți primele modele masculine și feminine pentru copilul vostru. Ceea ce vede la voi va deveni etalon pentru ea/el/ei.
2. Chiar dacă, la un moment dat, nu veți mai forma un cuplu de iubiți, rămâneți un cuplu de părinți până când moartea vă va despărți. La propriu.

Cartea Domnicăi Petrovai povestește foarte aplicat și în detaliu de ce ne comportăm cum ne comportăm în anumite situații și ce am putea face pentru a ne face viața de cuplu mai frumoasă. Căci, până la urmă, asta spunem toți părinții, nu?, că ne dorim ca ai noștri copii să fie fericiți. Dar cum ar putea ei să fie fericiți, dacă nu suntem noi? Greu, foarte greu.

Puteți comanda cartea de aici http://www.humanitas.ro/…/iube%C8%99te-%C8%99i-fii-iubit%C4… sau puteți veni la una dintre cele două lansări: pe 3 iunie la Bookfest sau pe 7 iunie la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Ca să mă parafrazez, voi încheia psunând așa: viața în cuplu este a doua cea mai frumoasă experiență din viața mea. Și în același timp, a doua chestie din viața mea care implică extrem de multă muncă. Dar merită! O, Doamne, cât de mult merită!

Citiți carte Domnicăi, sunt (aproape) convins că o să vă placă! 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*