Răspunsurile unui copil de 6 ani la câteva dn Marile Întrebări

Am început această serie anul trecut și sper s-o continui până când va împlini Mark 18 ani. I-am povestit ieri planul meu, când i-am pus și întrebările, și i-a plăcut foarte tare. Ideea e să-i pun an de an cele 10 întrebări de mai jos și să “stochez” aici răspunsurile lui needitate. Iată-le pe cele de anul acesta, iar la final aveți un link cu răspunsurile de anul trecut:

Ce este viața?

Viața este un lucru pe care îl avem toți, dar nu fiecare la fel de lung.

Ce este iubirea?

Iubirea este un sentiment că îți place de cineva foarte mult și asta e un semn că te-ai îndrăgostit în sfârșit.

Ce este supărarea?

Este o emoție, este ca orice altă chestie normală, doar că atunci când te superi uneori foarte tare nu poți să te mai controlezi și faci prostii.

Ce este violența?

Este un lucru pe care-l simțim…de exemplu uneori îl lovesti pe cineva pentru că ești foarte nervos și nu știi cum să faci altfel și e o metodă de a te calma, doar că într-un mod nasol.

Ce este prietenia?

Este un lucru foarte bun pe care toți copiii ar trebui să-l facă, să se împrietenească cu mulți copii, gen dacă îl întreabă cineva “Vrei să fii prietenul meu?” și el e singur, zice “Da”, că în sfârșit poate să aibă și el un prieten. Și probabil că se gândește că acel copil are mai mulți prieteni și poate să devină și prietenii lui.

Ce este fericirea?

O nevoie pe care toți ar trebui s-o avem, de exemplu când ești fericit că mama ta ți-a luat o jucărie sau o bomboană. Sau când joci primul tău meci de baschet sau fotbal sau ce-o fi și îi vezi pe părinții tăi în primul rând cum strigă, asta e foarte tare.

Ce este tristețea?

De exemplu ești trist când cineva te-a lovit, sau ți-a spus că ești foarte mic și nu-ți place și te gândești că nu-i corect că el e mare și eu sunt mic.

Ce este sexul?

Ău….Sexul este o chestie normală, de exemplu când un cuplu, doi iubiți fac sex, spermatozoidul se unește cu ovulul, atunci ai facut sex. Asta e sexul.

Ce este moartea?

Moartea se întâmplă la orice ființă vie: om, animal sau insectă. Mori la un moment dat pentru că ești foarte bătrân și dintr-o dată nu poți să mai mergi și la un moment dat pur și simplu cazi la pământ și ești mort. Sau dispari dintr-o dată.

Ce este joaca?

Asta-mi place! Joaca este o fericire în realitate, pentru mulți copii că poa’ să se joace cu jucăria preferată sau poa să se joace cu alții.

Puteți citi și răspunsurile unui copil de 5 ani.

Și vă invit să faceți și voi jocul ăsta cu copii voștri, când aveți timp și chef. O să vă placă mult tuturor, promit.

sursa foto: youtube.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*