Rahatul de câine

Rahatul de câine nu este un accesoriu chic de adăugat la pantof. Atunci când calci în el, te enervezi, în niciun caz nu te bucuri.

Rahatul de câine nu este ca un odorizant de mașină. Nu-l întinzi pe talpa pantofului pentru a lăsa în urma ta un iz de prospețime pe oriunde te duci. Din contră, rahatul de câine pute ca naiba, oriunde îl găsești, dar mai ales când îl cari după tine.

Rahatul de câine nu este ceva cu care un copil mic ar trebui să se joace. Deși asta fac de multe ori copiii, atunci când îl găsesc prin iarbă. Iar cei mai curioși, nu doar pun mâna pe el, ci îl și gustă, fiind o chestie nouă pentru ei.

Rahatul de câine nu este ceva anormal. Ba din contră. Dar este anormal să nu fie adunat și aruncat la coș, după ce câinele își face nevoile.

Rahatul de câine nu este sinonim cu un cornet de înghețată scăpat pe jos. Rahatul de câine poate conține niște bacterii transmisibile la om, printre care Salmonella și E.coli.

Rahatul de câine nu trebuie considerat a fi un bun îngrășământ pentru parcurile noastre. Căci lăsat în iarbă el mai degrabă ajunge pe pantofii, hainele sau corpul oamenilor.

Rahatul de câine este foarte ușor de strâns. Pe bune, am făcut asta de nu știu câte ori. Și nu e nimic înjositor sau rușinos în a strânge după câibele tău. Din contră, e o dovafă de bună creștere, de civilizație, de respect față de ceilalți dar mai ales față de tine însuți.

Sunt convins că și tu vrei să trăiești într-un oraș curat. Așa că uite-ți șansa de a face ceva. ce va simplu. Ceva civilizat. Ceva despre care nu ar mai trebui să discutăm în anul 2018. Strânge după câinele tău!

Iar dacă vrei să faci mai mult, implică-te în campania celor de la Grow Up Romania. Găsești pe site toate detaliile.

Eu strâng după câinele mele, căci știu că rahatul de câine nu are ce căuta altundeva înfara coșului de gunoi. La fel de bine cum o știi și tu.

Așa că nu fi de rahat și strânge după câinele tău.

 

1 Comment

  1. strîng dupa cainele meu dar voi strîngeti dupa copii vostri?nici eu nu vreau ca sa calce cîinele meu in mizeria copiilor vostri

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*