Povești la micul dejun (VII) – Lucruri care îți plac la mine

– Markegiani, ce mâncăm azi la micul dejun!
– Cereale?
– Hai să mâncăm mâine cereale și să facem azi niște sendvișuri, ce zici? Mai alternăm un pic…
– Ok

– Tati?
– Hm?
– Îmi zici și mie ce lucruri îți plac la mine?
– Așa de dimineață?
– Da! Să zicem…cinci lucruri.
– Stai să mă gândesc.
– …
– Îmi place că ești deștept.
– …
– Și nu doar așa, deștept ca IQ, ci că înțelegi lucruri și situații și știi, de cele mai multe ori, când poți face anumite lucruri și când nu.
– Ok.
– Și mai îmi place că ești atent când îți spune cineva că ai putea face ceva mai bine.
– Da?
– Da. Adică ești ca mine, când auzi asta prima oară, te enervezi și devii defensiv și zici că știi tu mai bine. Dar apoi, când te liniștești și stai tu cu tine însuți, „rumegi” ce ți s-a spus și, de multe ori, ții cont de acel sfat. Asta e o chestie importantă.
– Și tu faci la fel?
– Da. Sigur că ar fi mai bine pentru amândoi să recunoaștem din prima…Nu prea ne iese, așa că e suficient de bine și cum facem noi…cred. Dă-mi și mie puțină brânză de la tine, te rog.
– Poftim!

– Ai zis două chestii. Altceva?
– Îmi place că ai pasiuni.
– Am?
– Păi, da, baschetul pare să fie o pasiune importantă pentru tine, nu?
– Da, așa e.
– Nu doar că îți place să-l joci, dar îți place să te uiți, să înțelegi schemele, să urmărești jucătorii, să vezi ce fac alții. Asta înseamnă pasiune și e important în viață să ai pasiuni.
– Tu ce pasiuni ai?
– Îmi place să scriu.
– Păi asta nu e muncă?
– Din fericire pentru mine e și pasiune, și muncă. Asta e varianta optimă pentru oricine și sper ca să fie și pentru tine la un moment dat.
– Ce îți mai place?
– Îmi place că-ți place să mă iei în brațe și să mă pupi.
– Îți place asta?
– Îmi place la nebunie.
– Uneori nu-mi dau seama.
– Da, cred că e din cauză că eu nu făceam asta cu Bunicu’ și nici el cu mine, deși mi-aș fi dorit foarte tare. Și probabil că uneori, când mă surprinzi cu o astfel de îmbrățișare sau un pupic, nu știu cum să reacționez. Dar de plăcut, îmi place tare când faci chestia asta.

– Și al cincilea lucru?
– Al cincilea lucru ține mai degrabă de mine.
– Cum adică?
– Adică îmi place foarte tare că ești copilul meu.
– Nu înțeleg.
– Păi nici nu prea ai cum și știu că e o chestie subiectivă, dar când mă uit la tine cum ai evoluat, ce ai devenit, cât ești de frumos și de deștept, de înțelegător și de empatic, mă emoționez foarte tare și mi se pare că sunt cu adevărat un norocos pentru că ești fiul meu.
– …
– …
– Acum m-am emoționat eu.
– Crezi că te-ar ajuta o îmbrățișare?
– Da, foarte tare.
– Oricând ai nevoie, și eu, și maică-ta vom avea mereu o îmbrățișare pentru tine.

„Povești la micul dejun” este o serie de momente din viața noastră de familie întâmplate în jurul mesei de mic dejun, o serie realizată în parteneriat cu prietenii mei de la Nestlé România, prin inițiativa lor „Nestlé for Healthier Kids”. Încercăm pe cât de des putem să luăm masa în familie, pentru că Iuliei și mie ni se pare un obicei important.
Aflați mai multe despre inițiativa Nestlé for Healthier Kids aici: https://www.nestle.ro/media/pressreleases/nestle-for-healthier-kids

Iar cei de la Nestle au o preocupare continuă pentru nutriția sănătoasă și starea de bine a copiilor,încurajându-i în același timp să-și exprime cât mai des creativitatea.
Vă invit să descoperiți mai multe povești pentru un stil de viață sănătos al copiilor. Și vă invit să ne descoperiți și pe noi și poveștile noastre în săptămânile ce vor urma. ☺

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*