Nu știu dacă v-am spus, dar eu mă pricep foarte bine și la călcat

Chiar nu înțeleg de ce ați început să râdeți până să citiți ce am să vă povestesc? Nu e o glumă, chiar mă pricep la călcat. Mă pricep atât de bine încât era să rămân neînsurat din cauza asta. Dar să nu anticipăm…

Săptămâna trecută m-a anunțat Iulia că ne trebuie o nouă masă de călcat. Și cum în toamna aceasta am pus vocea pentru un spot pentru Leifheit Airboard – o masă despre care țineam minte că este ușoară, reglabilă pe înălțime și are o husă foarte șmecheră, am zis s-o luăm pe aceasta. Dar nu despre asta vreau să vă povestesc…Iar râdeți, nu? ☺

Acum mulți ani, înaintea erei noastre, cum ar spune copilul, când încă trăiam în concubinaj cu a mea soție, m-am gândit eu că aș putea marca niște puncte importante făcând ceva neașteptat și, în același timp, util pentru ea. Așa că am stat, am pritrocit ideea și la un moment dat mi s-a aprins beculețul: mi-am adus aminte ce amărâtă fusese cu vreo două seri înainte când realizase că în săptămâna aceea nu venise doamna care ne ajuta la curățenie și la călcat pentru că ei nu îi place neapărat să calce, iar eu nu mă…adică, na, nu făcusem asta vreodată până atunci. Și voia neapărat să poarte una dintre rochiile favorite, care necesita mare atenție la călcat.

Gata, Alexică, treci la treabă, tată! Că doar e vorba de călcat, nu de inginerie aerospațială! Păi nu îi faci tu o surpriză plăcută iubitei și când vine acasă și își găsește rochia favorită călcată, nu ești tu Eroul? Bărbatul Ideal? Cel Mai Cel?!?

Norocul meu, de mai sunt în viață și apuc să vă povestesc toate acestea, este că în acea zi am avut, sunt sigur, parte de harul divin. Care mi-a șoptit la ureche să nu mă arunc direct asupra rochiei necălcate, precum un lup asupra oii nepăzite. Să-mi „încălzesc” mâna pe o cămașă de-a mea. Tot dintre favorite, că tot aveam nevoie de ea a doua azi, la nu știu ce întâlnire.

Perfecțiune! Am montat masa, am băgat fierul în priză, am așezat cămașa pe masă și…

De aici încolo totul începe să se blureze, nu mai am amintiri întregi, ci doar crâmpeie din ceea ce am făcut și, mai ales, transpirații reci a ceea ce aș fi putut face dacă în locul cămășii ar fi fost o anumită rochie.

Cert este că după vreo treizeci de minute, când a ajuns Iulia acasă, primul lucru care a întâmpinat-o a fost mirosul de ars. A țipat speriată, a venit în fugă în camera unde călcam eu și, din fericire, m-a găsit viu și nevătămat. Fizic, cel puțin. Despre cămașă…hai să spunem că nu am mai putut-o folosi nici măcar pe post de cârpă de șters praful. Masa de călcat?…Mda, weekendul acela ne-am dus și am cumpărat alta. Și un fier, dacă tot eram la magazin, pentru că nu mai știu ce am reușit să fac, dar, eufemistic vorbind, l-am stricat…

Sigur, în același timp, în apărarea mea, trebuie să spun că pe vremea aceea nici nu aveam o masă de călcat Leifheit Airboard. Căci dacă am fi avut-o, ei bine, sunt convins că rezultatul ar fi fost același în cazul meu.
Dar pentru oricine altcineva, o persoană cu minime cunoștințe într-ale călcatului (și când spun minime, chiar mă refer la oricine altcineva), să ai această masă de călcat reprezintă un adevărat avantaj. Lucru de care s-a convins și doamna care ne ajută pe noi cu această activitate care Iuliei nu îi place neapărat și la care eu nu mă…hai să spunem că mai bine las pe altcineva să calce.

Iar dacă ești ca mine și ai încercat și tu să îi faci la un moment dat o surpriză iubitei și să îi calci un articol de îmbrăcăminte favorit fără să ai cel mai mic habar în ce te bagi…tot ce pot să sper este că acum ești bine.

Recunosc că uneori mi se face dor de acea cămașă și mă gândesc că ea ar fi meritat o viață mai bună. Dar, apoi, gândindu-mă ce sacrificiu măreț a făcut ea, nu pot decât să îi fiu recunoscător: a salvat o rochie și, mai mult decât atât, m-a salvat pe mine. La propriu.

Și uite așa am învățat eu că uneori e mai bine să nu te bagi acolo unde nu te pricepi. E adevărat că am învățat lecția asta „the hard way”, dar măcar am învățat-o pentru totdeauna. Mă rog, până m-am gândit să-i fac o surpriză Iuliei și să îi curăț ghetele favorite îmblănite, pline de noroi…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*