Noaptea, cu taxiul

Se hotârî să plece din club. Nu fusese o seară prea reușită, mai ales din cauza celor doi cretini. Unul care îi făcuse capul mare vreo oră despre cât de indispensabil este el în multinaționala unde lucra, despre cum șeful îi povestește totul, inclusiv despre amantă, despre cum o să ajungă el șef. Și tot așa. Iar cel de-al doilea, care la nici 5 minute după ce se cunoscuseră, se aplecase, o sărutase pe gât cu niște buze reci și umede ca de broască și apoi o întrebase cu un aer superior:
– Sperai să ai atâta noroc în seara asta?
Da, era cum zicea prietena ei: toți tipii mișto erau fie luați, fie gay. Băuse câteva shot-uri, încercând să îi uite pe cei doi. Nu reușise, așa că se îndreptă spre ieșire. Venise cu mașina și primul impuls fu să se urce la volan. Dar când îi luă vreo 5 minute să găsească cheile într-o poșetă plic, realiză că mai bine își ia un taxi. Făcu semn și imediat apăru unul lângă ea.
– Bună seara, pe Delavrancea nr 29, vă rog, zise după ce se așeză comod. Își lăsă capul pe spate și începu să se uite pe geam la stâlpii de lumină care se succedau la intervale regulate de câteva secunde.

– Nu, mă, sunt ok..pe bune…am plecat, că m-au enervat ăia doi tâmpiți. Unul cred că avea pula mică la cât vorbea, iar celălalt cred că s-ar fi preschimbat în broască dacă îl pupam și eu….nu mai râde ca proasta, că așa e……..ce?..nu, chiar sunt singură, sunt în taxi, am lăsat mașina acolo, o iau mâine dimineață…..n-auzi că singură…oricum, mai bine decât să dorm cu vreunul din ăia….doamne, n-am ajuns încă atât de disperată….hai, te las, că am ajuns….te pup, vorbim mâine…somn ușor și tie……….cât face cursa? Vineri de poveste scurta-FB cover

– Alo, v-am găsit de lucru în seara asta…Delavrancea 29…tocmai am adus-o eu acasă și am auzit-o povestind la telefon c-o altă pizdă că doarme singură la noapte…nu, mă, e casă cu 2 etaje….normal că am plecat repede, să nu-i dau de bănuit, dar m-am întors într-un minut și era o lumină aprinsă la parter…Baftă!..și să nu vă aud, 10% e la meu, da? Ca-ntotdeauna!

Toată casa era cufundată în întuneric…sperau ca fata să nu opună prea multă rezistență…nu erau genul violenți…dacă nu era cazul…sigur, pe ăla de acu’ 2 ani îl băgaseră în spital…da’ și el încercase să se dea rotund…de obicei lucrau “curat”: intrau, legau proprietarul la gură și la ochi și apoi prăduiau tot ce puteau….niciodată nu cunoșteau victima și astfel nimeni nu putea ajunge la ei…taximeristul era pe cont propriu și știa cum să se facă dispărut câteva săptămâni, așa că și acolo totul era asigurat.
Intrară în casă încet și doi dintre ei se îndreptară spre dormitor. Al treilea începuse să verifice prada când auzi un urlet de femeie. Ast n-ar fi trebuit să se întâmple, ce dracu făceau idioții ăia?

La a treia sirenă de ambulanță își dădu seama că nu mai are nicio șansă să mai adoarmă. Mai verifică o dată ceasul, în speranța că nu văzuse bine prima oară. Nu, văzuse foarte bine: 6:08. Duminică dimineața.
Se ridică din pat și se duse la geam să vadă ce se întâmpla. La câteva case mai încolo era forfotă mare: mașini de poliție, ambulanțe și foarte mulți vecini în pijamale. Ba una avea și bigudiuri în cap.
– Ha, încă mai există babe care poartă bigudiuri, se gândi. Moartă de curiozitate, își trase un trening pe ea și ieși să se pună la curent cu situația din cartier.
– Neața, ce s-a întâmplat?
– E, niște hoți au intrat azi noapte peste Ionuț și iubita lui.
– Aoleo! Și ce-au pățit?
– Cine, hoții?
– Nu, acest Ionuț și iubita lui.
– Cum adică ce-a pățit Ionut? Ionuț n-a pățit nimic.
– Pe el l-au lăsat în pace?
– Cine, fetiță?
– Hoții!
– Nu..auzi, dar tu știi cine e Ionuț?
– Nu.
– Ionuț e Ionuț Popa, campionul nostru mondial la nu știu ce stil d-ăsta de lupte stradale. Deci el n-a pățit nimic. În schimb unul dintre hoți e în comă, iar ceilalți doi cică nu mai au nicio mână sau vreun picior nerupt.
– Aaaaa!
– Da, săracii de ei…hehehehe…auzi, tu, să vrei să dai o spargere și să nimerești peste cel mai mare bătăuș.
– Da, zise Roxana. Chiar că…Hahahaha!
Dar ea râdea din ale motive. Acum era și mai convinsă că e bine să dea această adresă falsă taximetriștilor, chiar dacă mai avea de mers după un pic pe jos. Mai ales noaptea nu aveai de unde să știi peste ce ciudat puteai să dai. Așa măcar putea dormi liniștită: dacă cineva ar fi vrut să intre peste ea, urma să dea de Ionuț, vecinul ei campion mondial la lupte.
Se întrebă dacă n-ar fi frumos să-i facă o plăcintă cu brânză? Așa, cât să-i mulțumească în avans pentru vreun serviciu viitor.

7 Comments

  1. Mie mi se pare o totala inconstienta si nesimtire sa dai alta adresa, riscand viata altora pentru ca nu te poti abtine sa te plangi in gura mare in fata strainilor de cat de ghinionista ai fost la agatat.. Daca iubita lui Ionut era singura acasa? Poate cu un copil mic? Mai bine mandra din poveste sa isi tina impresiile la betie pentru ea pana acasa.. Nu sa plateasca altii pentru aventurile ei..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*