Nivelurile de calm are unui părinte

Părinte calm centura albă: tocmai ai aflat că urmează să devii părinte și nu ai luat-o la goană. Mă rog, sau te-ai oprit la limita orașului, dându-ți seama că degeaba fugi.

Părinte calm centura galbenă: Ați ajuns cu copilul acasă și nu ați sunat pe nimeni să vină să vă ajute după primele 3 minute în care ați rămas singuri.

Părinte calm centura portocalie: Aici sunt 2 examene pe care trebuie să le treci – 1. a făcut pipi copilul pe tine și nu știi dacă senzația aceea de căldură te oripilează sau e chiar plăcută. și 2. A făcut caca copilul pe tine și nu ai vărsat, cel puțin nu cât era încă la tine în brațe.

Părinte calm centura verde: Ți-ai luat partenerul/partenera și ați plecat de-acasă pentru două zile…ok, ore…ok, până la magazin…ok, deci ați ieșit din casă și ați tras ușa după voi, l-ați auzit urlând și v-ați întors…e bine și atât.

Părinte calm centura albastră: Ați pus piciorul în prag și ați hotărât că e momentul să citiți și altă carte. Oricum cartea dinainte nu mai era carte, erau niște foi rupte și volante pe care le-ați citit în cel puțin 117 seri consecutive.

Părinte calm centura maro: Ai luat decizia să-l trimiți singur să ia pâine de la magazinul din colț. Măcar atât să faci pentru ea/el până la vârsta de 14 ani.

Părinte centura neagră: L-ai văzut pe cel mai bun prieten al copilului cum îi trage una de-l doboară pe al tău și ai făcut implozie pe interior ca să nu-i faci mucosului ăluia ce ți-a trecut printe minte că ai vrea să-i faci.

Părinte calm centura neagră, 2 dani: Copilul a urlat tot drumul cu mașina până în Grecia că și l-a uitat acasă pe Domnu’ Ursuleț, dar tu totuși nu îl lași în graniță la Kulata.

Părinte calm centura neargă, 5 dani: Copilul îți explică faptul că nu are ce învăța din cărți, că tot ce trebuie să știe învață din jocurile video. Tu zâmbești, în loc să-i arunci pe geam telefonul, tableta, laptopul, smartphone-ul și căștile wireless.

Părinte calm centura neagră, 8 dani: Copilul adolescent lipsește o noapte întreagă, cu telefonul închis. Când ajunge acasă a doua zi la 12 și îți spune că e obosit și că a rămas fără baterie, tu zâmbești și nu urli ca un posedat timp de 23 de minute neîntrerupte, așa cum ți-ai dori.

Părinte calm centura neargră, 10 dani: Copilul vine la 16 ani și îți spune că se lasă de școală, că are o idee care va revoluționa lumea și îl va face miliardar independent, nu un sclav pe la alții, așa cum ești tu. Tu zâmbești și nu scoți “centura neagră a ideilor” care te-a convins pe tine, nu o dată, că e bine să termini școala și eventual să faci o facultate.

Părinte Maestru Zen: Copilul de 17 ani (băiat sau fată, nu contează) vine acasă cu cineva de 45 de ani (eventual un/o fost(ă) coleg(ă) de liceu de-ai tăi) și îți spune că acela sau aceea e iubirea vieții ei/lui. Zâmbești și nu spui nimic. Zâmbești și ieși din cameră. Zâmbești și ieși din cameră dar nu ca să te duci să-ți iei pușca.

sursa foto: https://medium.com/@stefanogiovannihala/understanding-the-meaning-of-karate-belts-colors-648248d8a630

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*