Întrebări pe care mi le-am pus înainte să mi se nască băiatul

O să fie totul ok? Oare o să aibă 10 degete la mâini și 10 la picioare? Oare o să fie sănătos? O să fiu un tată bun? Am cumpărat tot ce trebuie? Am cumpărat măcar ceva ce chiar ne trebuie? Suntem pregătiți să avem un copil? Nu e cam târziu să mă întreb dacă suntem pregătiți să avem un copil? Oare o să-l sperie vocea mea? Cum va arăta viața mea după ce se naște el? O să-l iubesc? O să mă iubească?

Au fost multe, probabil sute de întrebări pe care mi le-am tot pus în acele ultime zile înainte să se nască el. Una din întrebările care, însă, nu mi-a venit niciodată în minte, a fost: Oare o să strige la nastere?

Ca majoritatea părinților și eu am trăit mereu cu convingerea că orice copil, atunci când se naște, urlă tare. Urlă de supărare că a fost scos din locul acela minunat în care totul părea perfect și nu avea nicio grijă și acum a fost aruncat în lumea asta mare și zgomotoasă și luminoasă. Strigă tare de tot pentru că aceasta este prima lui formă de comunicare verbală.

Am aflat apoi că există și copii care nu strigă la naștere. Nu pentru că nu ar vrea, ci pentru că nu au forța necesară, nu au plămânii suficient dezvoltați. Pentru că ei se nasc prematur. Am un prieten bun a cărui fetiță s-a născut prematur și viața a făcut în așa fel încât să pot să-i fiu alături în acea perioadă. Știu cât de frică i-a fost, câtă incertitudine a existat, câte multe, alte întrebări a trebuit să-și adreseze el. Dar a avut noroc de un doctor foarte bun și de un spital bine dotat. E nevoie de amândouă pentru ca un copil prematur să poată deveni un copil cu o viață normală. Și doctorul, și echipamentele sunt vitale.

Deși nu am trăit asta pe pielea mea, am fost lângă prietenul meu și am înțeles cât de greu le este părinților nevoiți să treacă prin acest calvar. Așa că m-am bucurat sincer când am putut să mă alătur campaniei #strigatdeviata a celor de la Dorna.
Încă din 2013, acest brand a ales ca alături de Asociația Salvați Copiii să doteze maternitățile din România cu echipamente necesare prematurilor.

Iar dacă ei pot face asta, eu și sper că și voi putem măcar să facem cunoscută cauza bebelușilor născuți prematur. Căci sunt mulți, cam 1 din 10 nou-născuți, iar majoritatea dintre ei au nevoie de îngrijiri speciale chiar din prima oră de viață.

Acești copii nu pot striga atunci când vin pe lume. Dar o putem face noi, prin cel mai mare strigăt mut.
Noi suntem cei care se pot asigura că vocea lor va fi auzită, iar Dorna, alături de Salvați Copiii va dota în continuare maternitățile cu echipamente de specialitate.
Uneori, e chiar atât de simplu să facem bine. E nevoie doar de un strigăt de viață din partea fiecăruia dintre noi. Ce zici, ne ajuți si tu?
Ca să poți să fii tu vocea copiilor născuți prematur, dă share postărilor campaniei, împreună cu hashtag-ul #strigatdeviata și astfel cauza lor se va duce mai departe. Sau, dacă ți-e mai ușor, dă share video-ului campaniei.

#strigatdeviata #dorna #sponsored

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*