5 lucruri pe care să NU le faci când mergi la o nuntă

1. Să NU te încrezi în estimarea timpului făcută de către o femeie.
Și știu că nu o să vă vină să credeți, dar de data asta nici măcar nu a fost vorba de Iulia. 🙂 Nunta asta s-a desfășurat în afara Bucureștiului, iar eu am avut ceva evenimente sâmbătă, așa că oricum eram în întârziere. Prietena noastră a zis că ea și fata ei vor veni cu noi și că să îi spunem pe la ce oră plecăm ca să știe când să vină. La vreun sfert de oră peste ora la care trebuia să ajungă, a sunat-o Iulia și aflat că urmează să iasă pe ușă. Peste alte 10 minute m-a sunat prietena să mă întrebe care este adresa, ca să i-o dea Uber-ului. :))).
Așa că am promis că voi declara public: Nu mi se pare că soția mea întârzie! (Căci ce mai sunt 30 – 45 de minute în ziua de azi?)

2. Să NU uiți să închizi ușa mașinii ÎNAINTE să te pui în mers.
Gata! a venit prietena, Iulia a ieșit din mașină să o pupe, să se admire reciproc:
– Vai, dar ce frumos ți-ai făcut părul!
– Mvai, dar rochia ta este superbă!
– Mvai, dar nu vă duce nici măcar Uber-ul până acolo dacă nu încetați acum și vă urcați în mașină! am adăugat eu.
Toată lumea în mașină, ne punem centurile, dau semnal să ies de pe strada noastră, plec, virez la stânga și se întâmplă consecutiv următoarele lucruri:
a. Portiera Iuliei se deschide larg. Da’ larg, tată! adică femeia nu se sinchisese măcar să o sprijine un pic de mașină.
b. Se aude un strigăt mai ascuțit și mai îngrozit ca cele din “I know what you did last summer” sau orice alt film horror vreți voi. Iar ca ironia să fie completă, tocmai Iulia ne-a binecuvântat cu acest strigăt de sperietură, ea care uitase, ei bine, să închidă portiera. Și uite cum era să avem noi o mașină lateral decapotată.

3. Să NU uiți să-ți iei niște căști.
Vă spun doar atât: 2 femei, 2 copii, 40 de kilometri. Tot drumul un gând a încercat să se facă auzit în capul meu. Nu știu care a fost acela, că nu a reușit să răzbată prin infernul dialogurilor care se intersectau prin mașină: coafor, filme, machiaj, rochii, bârfe, muncă, școală, o, Doamne, mai tăceți!!

4. Să NU bagi mașina în șanț.
Când în sfârșit am ajuns în fața locației și am zis și eu că s-a terminat, că o să fie linișt…ZBANG! Măi, exact în fața porții văzusem vreo două locuri de parcare și mă miram de ce nu le-a ocupat nimeni. Așa că m-am dus relaxat, noroc că am zis să merg încet că nu mă grăbesc. Doar că între drum și locul de parcare era fix șanțul satului pe care nu l-am văzut neam! Deci, revenind, sunetele care s-au auzit au fost următoarele:
ZBANG!! AAHH (filme horror)!! Ahahahahahaha! (râs isteric).
Măi, oameni buni, nu că râdeau fetele în mașină, dar râdeau copiii ăia din sat de se țineau cu mâinile de burtă, mai – mai să se tăvălească pe jos. Am zis:
– Stai, mă, că am 4X4, o scot eu de aici! Am dat cu spatele și am accelerat. Tot ce am scos a fost tot noroiul din șanț, noroc că nu aveam niciun geam deschis, că se termina nunta înainte să înceapă.
Au venit niște oameni de la locație și au zis că o să cheme ei pe cineva să mă scoată. Eu, ca să nu par prostul satului:
– A înțeleg că s-a mai întâmplat.
– Nu, niciodată!
Ăia mici continuau să râdă la fel de tare.
A fost ok, până la urmă m-au scos din șanț și mașina pare în regulă. Mă rog, ne-a dus înapoi în siguranță, vedem în zilele următoare.

5. Să NU uiți că ești bătrân.
Fusese o zi grea, aveam chef de distracție, am zis: gata, mă, stăm mult, că e mișto! Mă rog, mult în cazul nostru înseamnă după 12 noaptea, da?
Și am stat până după 12 noaptea. N-am băut, că nu beau. Am dansat, ne-am jucat, ne-am distrat, ne-am întors casă, ne-am culcat după 1. Cum să vă zic eu că mă simțeam a doua zi dimineață când m-am trezit pe la 7:30? O să reiau ce am scris ieri pe Facebook:
Creierul, aseară: Mă voi distra la această nuntă și voi petrece până târziu în noapte pentru că sunt tânăr și-n putere și fac ce vreau!
Corpul, în dimineața asta: Vai de plm ce prost ești!

Știi ce mi se pare mie mișto în toată povestea asta? Totul! Adică, pe bune, Iulia are dreptate când îmi spune mereu:
– Ce ai mai putea tu scrie, dacă familia noastră nu ar fi așa? Și are mare dreptate.

Bonus: Pentru prima dată în viață, o domnișoară mi-a dat în cărțile de tarot. De unde știa ea atâtea lucruri despre mine, habar nu am. Și nini nu cred că vreau să aflu. 🙂

Și…weekendul vostru la fel de liniștit? 🙂

sursa foto: http://nuntaingradina.ro/wedding-house/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*