În familia noastră (ne)tradițională

În familia noastră (ne)tradițională încercăm să ne facem viața cât mai frumoasă. Noi suntem trei oameni care se consideră egali unii, altora. Doi dintre ei au ales să trăiască împreună pentru că se iubesc. Sigur, al treilea s-a trezit pur și simplu în această familie, dar tocmai de aceea ceilalți doi se străduie cât și cum pot ei mai bine să îl facă să simtă că a fost un norocos și că locul acesta din care pleacă în viața lui – familia – este un loc bun, un loc primitor și un loc plin de dragoste.

În familia noastră (ne)tradițională nu ne-am bătut niciodată unii cu alții. Nici unii pe alții. Nici măcar nu ne-am amenințat. Nu am ridicat mâna, spunând lucruri de genul: Faci ca mine, că altfel…vezi tu! sau Nu mai comenta atâta că ți-o iei! Avem și noi disputele noastre, avem nervii noștri, avem ieșirile noastre, dar ce nu avem este frică unii de alții: știm că oricât am fi enervat pe cineva, oricât ar țipa sau ar bombăni sau mai știu eu ce, iubirea este atât de mare și de puternică, încât celelalte lucruri pălesc în comparație cu ea.

În familia noastră (ne)tradițională vorbim deschis despre gândurile, angoasele sau problemele noastre. Nu există subiecte tabu în familia noastră (ne)tradițională și considerăm că cea mai bună cale pentru rezolvarea oricărui conflict sau a oricărei situații este dialogul.

Familia noastră (ne)tradițională are prieteni din mai toate categoriile sociale, de multe naționalități, de diferite culori ale pielii, de diferite credințe religioase sau fără de credință, de diferite orientări sexuale, de diferite înălțimi și cu diferite pasiuni sportive. Crezul familiei noastre (ne)tradiționale este că oamenii sunt diferiți și e bine că e așa, iar atâta vreme cât lucrurile care ne unesc sunt mai multe și mai importante pentru noi decât cele care ne despart, vom continua să fim prieteni cu oamenii care vor dori să fie prietenii noștri.

Familia noastră (ne)tradițională este compusă din doi heterosexuali și un copil care urmează să-și descopere orientarea sexuală. Și indiferent care va fi aceasta, cei doi heterosexuali vor continua să-și iubească băiatul cu toată inima și dragostea și forța lor, știind că un copil care are în spate doi părinți dispuși să-l iubească necondiționat, are șanse mult mai mari de a deveni un adult încrezător, un adult fericit și un adult mai bun și mai empatic.

În familia noastră (ne)tradițională, noi credem că oamenii își descoperă orientarea sexuală, nu și-o aleg, și că nimeni altcineva nu are dreptul să impună cuiva pe cine are voie să iubească și pe cine nu. Ușa familiei noastre (ne)tradiționale a fost și va rămâne mereu deschisă celor sau sunt hetero, gay sau bi, la fel cum a fost și rămâne deschisă celor care au votat la alegeri sau nu au făcut-o, celor carnivori sau veganilor, celor cărora le plac copiii sau nu, căci noi considerăm că unicitatea fiecăruia dintre noi, oamenii, este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le-a primit specia asta umană.

Habar nu am dacă suntem o familie tradițională sau nu. Mai ales în ziua de azi, această etichetă a devenit una foarte periculoasă. Știu că suntem o familie în care oricine va găsi oameni care râd, oameni care se iubesc, oameni cărora le place să petreacă timp unii cu alții și cu ceilalți și oameni care încearcă să ajute. Și mai știu că suntem o familie imperfectă. Facem cu toții la greșeli…numa’-numa’! Și așa imperfecți și plini de greșeli cum suntem, familia noastră (ne)tradițională nu va merge la referendumul de pe 6, 7 și cât-o-mai-trebui-ca-să-iasă-numărătoarea octombrie. Pentru că ni se pare o greșeală ca cei care sunt diferiți de noi să nu aibă aceleași drepturi.

Diferit nu înseamnă mai puțin valoros sau mai puțin valabil. Cel puțin nu în familia noastră netradițională.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*