Februarie în istorie – date mai puțin cunoscute

Uite că aproape a trecut și luna asta. Ca și în ianuarie, și în februarie s-au întâmplat niște evenimente extrem de importante pentru istoria noastră, a tuturor, de care habar n-ați avut până acum.
Noroc cu mine! Ca un adevărat culegător de foclor, mi-am dedicat o grămadă de timp aseară căutând prin colțurile întunecate ale istoriei și ale minții mele. Și am alcătuit calendarul mai puțin cunoscut al lunii februarie:

1 februarie 2013 Steaua București joacă un meci amical cu Sturm Graz, meci care se termină 3-3.

2 februarie 2013 Fără nicio legătură cu informația anterioară, câțiva singaporezi se trezesc foarte, foarte bogați.

3 februarie 50,000 î.C. prima navă extraterestră aterizează pe planeta Pâmânt., pe teritoriul actual al României. În mai puțin de 3 minute este furată fiecare bucățică din ea, cu tot cu echipaj.

4 februarie 480 î.C. Leonidas adună o armată de 10,300 de spartani pentru bătălia de la Termopile. 300 dintre ei pleacă pe jos spre locul bătăliei, iar grosul armatei este trimis cu CFR-ul.

5 februarie 1965 se naște Gheorghe Hagi care e Gheorghe Hagi. El va fi el și pentru că fiecare om suntem diferiți, el se va identifica cu el însuși.

6 februarie 1512 Manole o anunță pe nevastă-sa că a prins un mega job și că pleacă să ridice o mănăstire. Femeia îi zice că e convinsă c-o minte și să-i spună cine-i curva.

7 februarie 100,000 î.C. Antena Sapiens este amenințată cu evacuarea din sediu. La mitingul de protest participă vreo 7 oameni, că pe-atunci nu prea apucai pensia.

8 februarie cândva, în istorie Are loc, cine știe unde, probabil cea mai mare bătălie de care n-a auzit nimeni, vreodată.

9 februarie 1250 î.C. După 40 de ani prin deșert, un evreu îi zice lui Moise: “Să moară mama, și te-am rugat să iei GPS-ul cu tine!”

10 februarie 1912 Conform primei cercetări realizate vreodată, într-un top al primelor 100 de popoare cinstite, românii se clasează direct pe locul 117.

11 februarie 1512 Ana vine la Manole, chitită să-l surprindă asupra faptului. Manole, știind ce o să se întâmple dacă Ana ajunge la el, invocă toate stihiile naturii pentru a o întoarce din drum. Femeia e de neoprit.

12 februarie în vremuri biblice Adam vine acasă, unde o găsește pe Eva bosumflată. Oricât se chinuie, femeia nu-i spune care-i problema.

13 februarie în vremuri biblice Adam întreabă ce-i de mâncare la micul dejun. Eva izbucnește în lacrimi și-l întrebă dacă o mai iubește. Adam, neștiind ce să facă, se roagă la Dumnezeu pentru o soluție.

14 februarie în vremuri biblice Și-uite așa a apărut Valentine’s Day.

15 februarie 1167 O altă navă extraterestră aterizează pe teritoriul actual al României, în curtea unor țărani ardeleni. Echipajul nu apucă să zică decât un singur cuvânt înainte de a fi ucis cu furcile: Sziasztok!

16 februarie 100,000 î.C. Antena Sapiens își încetetează emisia. Gîdea Sapiens face o prezicere catastrofală: Vom reveni!

17 februarie 1981 se naște o mare vedetă internațională: Paris Hilton. În aceeași zi s-a născut și Michael Jordan, dar, na, am zis să scriu de cineva care chiar și-a pus amprenta pe istoria noastră.

18 februarie 1512 Ana, deși zidită, continuă să comenteze. Și uite-așa se naște unul din miturile fundamentale ale Omenirii: Când femeia are ceva de spus, nu tace nici moartă!

19 februarie 1874 Armata albaneză declară război otomanilor. Ambii soldați sunt omorâți foarte repede.

20 februarie 2031 Prima rachetă spațială românească decolează cu succes de pe Otopeni fix la 23:59

21 februarie 2031 După un ditamai zborul de 2 minute, racheta aterizează în siguranță pe partea cealaltă a DN-ului.

22 februarie 1927 se naște un alt prieten foarte bun de-a lui Ion Iliescu, Emil Bobu.

23 februarie în vremuri biblice: “Dragă Adam, Maricica a-nnebunit, zice că n-o mai iubesc. Ce să mă fac?”. Semnat: Vasile, vărul tău din România.

24 februarie în vremuri biblice: Și-uite așa a apărut și Dragobetele.

25 februarie 578 Se înființează cea mai veche companie din lume care mai funcționează și astăzi, în Japonia.

26 februarie 578 ANAF suspendă activitatea companiei japoneze pentru 30 de zile, pentru că oamenii nu dădeau bon fiscal și nu țineau registru de casă.

27 februarie 2016 Cristiano Ronaldo dovedește încă o dată că este un jucător de echipă și declară că dacă ceilalți coechipieri ar fi de valoarea lui, Real ar câștiga mai multe meciuri.

28/29 februarie în orice an Stresul oricărui bărbat român bate la ușă: pe cine mai uită anul ăsta de Mărțișor?

sursa foto: lawschooli.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*