Fă o faptă bună pentru niște copii surzi!

Mai țineți minte ce ați simțit prima oară când ați auzit glasul părinților voștri? Bineînțeles că nu, și nici nu cred că v-ați gândit vreodată la asta pentru că glasul lor și al celorlalți membri ai familiei voastre, al prietenilor voștri, al iubiților sau iubielor voastre a fost mereu acolo, cu voi. Auzul ne este o chestiune atât de familiară încât uităm adesea ce chestie minunată este de fapt. Ne mai aducem aminte de asta atunci când vedem un filmuleț emoționant pe net cu un copil care, datorită tehnologiei și invențiilor medicale, aude pentru prima oară când mami și tati îi spun Te iubesc!

Din păcate, există printre noi și copii surzi. Copii care au această deficiență dar care, în ciuda ei, nu-și doresc decât să aibă parte de o viață cât mai “normală”: să poată să învețe, să se joace, să vorbească cu ceilalți, să se îndrăgostească și/sau să fie răniți în dragoste, să-și întemeieze o familie și, cine știe, să aibă și ei copii.
Pe mulți dintre ei nici noi, nici altcineva, nu îi poate ajuta să audă vreodată. Dar ceea ce putem face, ceea ce ne este la îndemână, este să îi ajutăm, în ciuda acestei deficiențe, să se bucure de cât mai multe lucruri pe care viața asta minunată ni le oferă.

Și unul din cele mai frumoase lucruri din viața unui om, indiferent de vârstă, este joaca, Și jocul. Cu toții ne jucăm și tuturor ne place ca locul nostru de joacă, real sau virtual, să fie cât mai frumos, mai curat, mai extins și mai plin de “jucării” care să ne stimuleze și să ne distreze.
Mi-a plăcut mult inițiativa celor de la Club Ford care s-au angajat să renoveze și să utileze locul de joacă din cadrul Școlii Speciale Gimnaziale nr. 1 din București pentru copii surzi și cu tulburări din spectrul autist.17553656_1475491229149796_7624616045641250485_n

Prima parte a acțiunii s-a întâmplat pe 25 martie, când s-a curățat locul de joacă. În curând urmează și partea a doua, amenajarea propriu-zisă cu:
1 perete mixt pentru escaladă,
– 1 leagăn dublu,
– 2 balansoare,
– amenajarea unui loc de joacă cu nisip,
– plantarea de pomi fructiferi, flori decorative și gazon.

Am participat și eu la acțiunea din 25 martie, în sensul că am fost muncitorul tipic român: am trecut pe acolo, am dat de două ori cu sapa pentru că urma pauza de prânz și apoi a trrebuit să plec exact când se pregăteau oamenii să se reapuce de treabă. Bun și eu, nu? ☺

Dar indiferent de (ne)munca mea efectivă, copiii aceia merită un strop de normalitate în curtea școlii lor. Merită un loc de joacă în care să se simtă copii și atât și în care să se distreze și să nu conteze că sunt diferiți față de majoritatea, căci, pe zi ce trece, descopăr că nu e absolut nimic în neregulă în a fi diferit, orice ar însemna asta.

Așa că vă invit să fiți și voi un fel de Șefu’ lui Dorel și să vă implicați în amenajarea locului de joacă pentru acesți copii surzi, fără să depuneți un efort care să însemne prea mult pentru voi dar care să însemne enorm pentru acești copii. Adică:

1. Puteți dona niște bani în contul Asociației Club Ford, organizatorul evenimentului: RO82 RZBR 0000 0600 1090 2396, deschis la Raiffesein Bank București. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea elementelor menționate mai sus ce vor fi amplasate în locul de joacă.
2. Puteți licita pentru cartea mea – Cel Mai Bun TatăUnknownpe care cel ce va licita suma cea mai mare o va primi cu tot cu autograf (bineînțeles dacă dorește acest lucru). Puteți licita pe blog sau pe Facebook, iar licitația se încheie joi, 18 mai, ora 23:59. Câștigătorul va vira banii direct în contul Asociației Club Ford, iar eu îi voi trimite cartea care, spun eu cu obiectivitate, îl/o va face să facă pe el/ea de râs în unele momente.

Nu uitați că auzul este un dar. Un dar pe care unii dintre noi nu-l primesc la naștere sau vreodată în viață. Poate că nu-i putem ajuta cu asta, dar îi putem ajuta să le facem viața mai frumoasă. Iar pe copiii aceștia de la Școala Specială Gimnazială nr. 1 din București pentru copii surzi și cu tulburări din spectrul autist îi putem ajuta să se joace într-un loc frumos, curat și bine dotat, așa cum ar trebui să fie toate locurile de joacă pentru copii din lumea asta.

Sursa foto: https://www.quotemaster.org/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*