Căutăm 1,000 de eroi

La Asociația 1 Leu, toamna se numără monedele. După ce în primăvară am reușit, datorită vouă, să strângem aproximativ 480,000 de monede pentru #spitalulcopiilor, am reluat de câteva săptămâni evenimentul “1,000,000 de monede pentru Spitalul Copiilor”, ediția a II-a.

Evenimentul vă propune fiecăruia dintre voi să vă scotociți buzunarele pantalonilor sau ale gecilor după câteva monede rătăcite, care cine știe de când zac acolo. Să mergeți acasă, la borcanul cu monede (toți îl avem) pe care mereu îl umpleți cu bucățile alea nefolositoare de metal în valoare de 1, 5 sau 10 bani. Sau, chiar, să povestiți cu copiii voștri despre acest proiect al nostru, al tuturor, prin care încercăm să construim primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România și să îi întebați dacă nu vor să doneze și ei câteva monede strânse în pușculițe.
Apoi, cu monedele strânse de la voi, de la prieteni, de la părinți și de la vecini, să ne dați un semn pe site www.1leu.org sau pe  www.facebook.com/1leu.org și să ne vedem să colectăm aceste monede. Avem reprezentanți în foarte multe orașe din țară: Bistrița, București, Caransebeș, Cluj – Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Ploiești, Sibiu, Tg. Mureș și Timișoara. Iar dacă sunteți din oricare alt oraș și vreți să donați câteva monede, dați-ne de veste și găsim o soluție ca ele să ajungă în conturile Asociației.

– Și ce faceți voi cu câteva monede de la mine? s-ar putea întreba mulți dintre voi.
– Un spital! Serios, un spital!

Nu e o glumă și nici n-am luat-o (complet) razna. Dar câteva monede chiar pot ajuta la construcția spitalului care va vindeca copiii bolnavi de cancer. Căci vor fi câteva monede de la tine și de la el și de la altul și tot așa. Spitalul acesta are nevoie de fiecare dintre noi. Copiii aceștia au nevoie de fiecare dintre noi ca să se facă bine. Ca să ajungă oameni mari.

Și, dacă stai să te gândești, chiar nu e greu să strângem 1,000,000 de monede din toată România. Ne trebuie, de fapt, 1,000 de oameni care să strângă fiecare câte 1,000 de monede. Sau 4 kilograme. Și nu trebuie să le strângeți de unii singuri. Puteți să le strângeți cu colegii de birou sau de clădire de birouri. Puteți să le strângeți cu vecinii de scară sau de stradă. Puteți să îi încurajați pe copiii voștri să le strângă cu colegii de grădiniță sau de școală. Sunt atâtea variante și poate fi simplu, pentru că fiecare dintre noi avem măcar un pumn de monede care ne încurcă prin casă, prin mașină sau pe birou.

Așa că noi, Asociația 1 Leu, căutăm în această toamnă 1,000 de eroi. 1,000 dintre voi care să strângă 1,000 de monede. 1,000 dintre voi care să devină eroii unor copii necunoscuți, dar foarte bolnavi, care au nevoie mai mult va oricând de niște eroi în viața lor.
Și cum despre eroii adevărați se povestește mereu și mereu, așa si noi ne-am hotărât ca toți cei care vor dona în această toamnă măcar 1,000 de monede să fie menționați la loc de cinste, într-un panou, pe unul dintre pereții spitalului de copii, atunci ând îl vom construi. Un panou care să ne amintească mereu și mereu că acest spital a fost construit de niște oameni care nu s-au dat în lături în a-i ajuta pe alții.

Asta nu înseamnă în niciun fel că cei care au donat până acum nu sunt niște eroi. Sau cei are vor dona în viitor. Ba da, cu toții sunteți, și vă promitem că vom găsi o modalitate de a vă onora pe toți, pentru că spitalul acesta este al tuturor, deși sperăm ca nimeni să nu aibă nevoie de el.
Acum însă, în acest octombrie 2016, în această perioadă extrem de agitată, avem nevoie ca măcar 1,000 dintre voi să sune mobilizarea generală și să înceapă să adune din stânga și din dreapta măcar 1,000 de monede. Avem nevoie de exemple pe care și alții să le urmeze. Avem nevoie să le spunem copiilor noștri bolnavi de cancer că nu sunt singuri. Avem nevoie să le spunem prietenilor noștri, părinți ai unor copii bolnavi de cancer, că nu sunt singuri. Și că ne implicăm tot mai mulți pentru a porni o dată construcția acestui spital de care avem atâta nevoie. Și, nu în ultimul rând, să le arătăm că și cu o monedă se pot face lucruri mărețe. Cu o monedă sau câteva de la fiecare.

Ce zici, vrei să fii eroul unui copil bolnav de cancer? E simplu, începe prin a te căuta prin buzunare de câteva monede. Și zi-le și celorlalți s-o facă. Nu e nevoie de mult de la fiecare. Dar e mare nevoie de fiecare.

3 Comments

  1. Buna ziua, avem si noi o cutie cu monede si am vrea sa o daruim pentru proiectul dumneavoastra. Suntem in Bucuresti; va rog sa ne spuneti cum putem proceda. Multumesc si mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*