24 de chestii de făcut în sezonul rece când ai un copil de 5 ani

155 de zile. Atât au mai rămas până pe 15 martie. Ce se întâmplă pe 15 martie? Să sperăm că nimic catastrofal, doar că, în capul meu, cam pe 15 martie spun eu în fiecare an că se termină sezonul rece. Bineînțeles că se mai poate întâmpla să fie frig și după 15 martie, ba chiar să ningă. Dar asta nu m-a împiediat în niciun an să încep să port tricouri cu mânecă scurtă după această dată și, la eventualele urlete comentarii ale soției, să pot să-i arăt data din calendar, ceea ce o face, de fiecare dată, să urle comenteze și mai tare.

Nu știu dacă vouă vă place, dar eu am un copil de 5 ani și ceva și nu-mi place. Nu copilul, el îmi place (aproape) tot timpul. Nu-mi place sezonul rece când am un copil de 5 ani și ceva. Căci știți ce poți face în timpul serilor lungi din timpul săptămânii, când afară e frig, plouă și se întunecă de pe la 5 sau 6? Nu, eu chiar vă întreb, că habar n-am.
Așa că din acest motiv am început să număr zilele până la primăvară. Și, cu puțin noroc, vom supraviețui și anul acesta. Nici nu e așa complicat, nu mai sunt decât 13,392,000 de secunde.

Doar că, vedeți voi, anul ăsta mi-am făcut din vară sanie ca să nu fiu iarna bou. Parcă așa era vorba, nu? Adică am făcut o listă cu toate lucrurile pe care le vom face noi în acest sezon rece, listă pe care o împart cu mare drag cu voi, pentru că, nu, deja știm cu toții ce persoană minunată sunt eu. Nu n-am găsit 155 de lucruri de făcut, dar veți vedea că unele sunt atât de interesante, încât cu siguranță veți ajunge să le repetați în mai multe zile. Iată-le:

1. Ne uităm pe pereți.
2. Citim o carte.
3. Mai citim o carte.
4. Mai citim o car apropos, n-ar fi fost normal să poată să citească singur la 5 ani?
5. Începem ziua pioși, cu o rugăciune:

Înger, îngerașul meu,
Ce mi te-a dat Dumnezeu,
Eu sunt mic, dar tu ești mare,
Dă-mi și azi o zi cu soare!

6. Ne jucăm Cine adoarme primul de la ora 17:30? și uite așa mai facem să treacă cel puțin 7 minute.
7. Închidem ochii și ne rugăm tare, tare să fim transformați în urși pentru a putea hiberna. Deschidem ochii și vedem că singura care aduce cât de cât c-un urs e mama, așa înfofolită cum e, cu pijamalele bagaboante și cu ciorapii groși (probabil din blană de urs).
8. Ne uităm pe alți pereți.
9. Sunăm bunicii să vină să mai stea și ei cu nepotul. Înjurăm în gând când realizăm că părinții celorlalți nepoți au fost mai rapizi.
10. Ne jucăm de-a Hai să vedem cum ar fi să numărăm până la 13,392,000? și uite-așa ne luăm o mașinuță-n cap pentru ideea asta tâmpită.
11. Le punem copiilor o doză potrivită de somnifer în lapte, ceai sau ce mai beau ei. (Mare atenție! Chestia asta am impresia că nu este tocmai legală…Nu, treaba voastră dacă o-ncercați, doar să nu spuneți c-o știți de la mine).
12. Ne jucăm Monopoly.
13. Nu ne mai jucăm Monopoly pentru că nu câștigă cine trebuie.
14. Ne sunăm prietenii să vină în vizită. Le spunem că abia așteptăm să-i vedem, când de fapt abia așteptăm să-i punem să se joace cu copilul. Nu vine nimeni, n-au uitat de anul trecut.
15. Ne jucăm de-a Baba cine p$#a mea a mutat coșul de legume că mi-am rupt picioru-n el Oarba.
16. Schimbăm camera. Pereții par la fel.
17. Sunăm prietenii cu copii să-i întrebăm dacă au aceleași probleme ca și noi. Ei au câte doi cel puțin, îi doare la bască.
18. Luăm copilul de la grădiniță cât mai târziu cu putință, pe motive din ce în ce mai tâmpite. Problema e că la un moment dat se vor termina grădinițele.
19. Ne jucăm fotbal în cas Nu, se pare că ursoaica a trecut la amenințări când a auzit asta.
20. Ne uităm la Vocea României.
21. Ne uităm la Vocea României și-n reluare.
22. Aveți idee unde putem găsi sezoanele vechi din Vocea României?
23. Vreme frumoasă! Ieșim la fotbal în curt Gata fotbalul! Am dat mingea din prima la vecinul nesuferit.
24. Ce p$##a mea ne facem că s-au terminat pereții?

Să știți că acum că am scris această listă, chiar nu mai sunt atât de speriat. Nu, pot spune chiar că sunt convins că sezonul rece va trece neașteptat de repede. Nici nu mai e așa de mult.

13390125…..13390124….13390123

sursa foto: lambtonshield.com

6 Comments

  1. Doamne, ce imaginatie! Hai ca mai ai un pic pana la 155. Cine m-a pus sa citesc asta in metrou. Se uita lumea la mine ca la urs. Eu ma tin de pereti si rad!

    • Dacă te ia lumea la ștangă, dă-o pe mine, e ok. 🙂 în altă ordine de idei, tu-ți dai seama cum e când citește cineva un comentariu scris de Alex (tu) căruia îi răspunde tot Alex (eu) :)))))))

  2. Oooo… la unii dintre cei cu doi copii, situaţia e mult mai dramatică, în sensul că nu mai pridideşti să separi copiii care, din plictiseală, se bat între ei pentru orice. Şi nu vor să se joace între ei, ci doar cu tine. În acelaşi timp. Jocuri diferite, în care nu-l primesc pe celălalt copil. Şi, oricât ai monta Lego, tot ţi se acreştela un moment dat. Şi vecinii nu tolerează la infinit datul cu skate-ul pe podeaua ta/tavanul lor. Avem alternativă în mersul la mall…locuri de joacă acoperite… scosul în ploaie… măcar se bat în spaţii deschise…mai bine când ninge, că atunci le place să se tăvălească prin zăpadă până cad laţi.

      • Pai n-ai vecini cu copii? Eu cand aveam doar unul luam la rand copiii din bloc la mine? Asa ma mai laudau mamicile pentru rabdare, dar ele habar n-aveau ca terminasem peretii si de numarat pana la 13392000… 😂😂😂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*