Alergăm pentru spitalul copiilor – episodul 9

Sâmbătă, 5 martie, reluăm alergările pentru spitalul copiilor. În Bistrița, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Ploiești, Sibiu, Tg Mureș, Timișoara și București ne vom strânge pentru a da o tură de parc și pentru a dona 1 leu sau mai mulți pentru a construi primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România.
De fapt, e impropriu spus că “reluăm” pentru că unii colegii de-ai noștri, cum ar fi cei din Bistrița, au alergat în fiecare lună, chiar sâmbătă având loc ultima lor alergare. O reluăm la nivel național, cu 9 orașe care probabil vor fi mai multe în lunile care urmează.

De ce alergăm? Pentru că putem și pentru că ne pasă. Doar pentru că, poate, noi și copiii noștri suntem sănătoși, nu înseamnă că alții nu suferă. Sunt prea mulți copii în România bolnavi de cancer, prea mulți părinți care, disperați fiind, aleargă din colț în colț, încercând să găsească o soluție care să le vindece copilul. Și…și vedem cu toții ce se întâmplă zilele acestea în spitalele din țara noastră. Vedem că ,indiferent câtă bunăvoință există din partea unor medici, ei sunt limitați de resursele prea mici sau de-a dreptul inexistente. Vedem și tot ce putem face este să sperăm că nu ajungem și noi să avem nevoie de ei.
Dar, din păcate, 1,000 dintre noi, părinții români, află anual că au un copil bolnav de cancer. În câteva zile, toată viața lor este dată peste cap și ei trebuie să înfăptuiască un miracol. Pentru că nu are cine altcineva. Pentru că ne-am obișnuit atât de tare să nu ne pese. Ne-au tăbăcit pielea atât de tare problemele noastre, încât rar ne mai mișcă ceva. Iar de implicat, cu atât mai rar și mai greu. Cu toate acestea, 1,000 dintre noi, alături de copiii lor, așteaptă un miracol de undeva.
Știu că e complicat și știu că aveți atâtea altele pe cap. Dar n-ar fi minunat să fim noi, niște nimeni, miracolul unor copii? N-ar fi minunat ca peste ani, să ne uităm în urmă și să spunem că n-om fi făcut multe, dar am făcut un spital în care s-au tratat și vindecat mulți copii? N-ar fi minunat să (ne) demonstrăm că indiferent de greutăți, probleme și stresuri, n-am uitat să fim oameni cărora le pasă de alți oameni?
1 leu. 1 leu. Pe cuvânt, 1 leu de la fiecare ar fi de ajuns ca să facem acest spital. Nu sunt multe lucruri pe care poți să le faci doar cu 1 leu, dar cu 1 leu de la mulți români putem ridica un spital pentru copiii români bolnavi de cancer.

Ne vedem pe 5 martie să alergăm și să facem o fapă bună. Vino și tu! Și nu-ți uita leul acasă! 😉

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*