Pojar, oreion, varicelă, scarlatină. Boli ale copilăriei. Boli care deși ne sperie, ni se par oarecum normale atunci când copiii noștri se molipsesc cu ele.
Cancerul nu ar trebui să se numere printre ele. Copilăria ar trebui să fie cea mai frumoasă perioadă a vieții. Din păcate, pentru prea mulți copii ea devine cea mai grea. Iar pentru unii, și singura.
Nu știu ce simțiți voi, dar eu când aud de un copil care suferă de cancer îmi vine să urlu la tot și la toate. Mi se pare, poate, cel mai nedrept aspect al acestui proces pe care îl numim viață.
În fiecare dimineață în care alerg îmi iau câteva momente în care să mulțumesc pentru că am apucat încă o zi în care suntem cu toții sănătoși și mă pot bucura de Mark și de Iulia. Iar uneori încerc să îmi imaginez cum ar fi să nu fie așa. Nu pot. Aș vrea să am tăria să îmi înfrunt această teamă, dar nu pot.
Cu toate acestea, sunt atât de mulți părinți români care se trezesc în fiecare dimineață întrebându-se câte mai au de petrecut alături de copiii lor bolnavi de cancer. Întrebându-se și sperând ca azi să fie ziua în care să se întâmple vreo minune. Nu de vindecare, ci măcar de vreo șansă pentru a strânge suma necesară plecării în străinătate pentru tratament sau operație.
Vă puteți imagina trăind acest coșmar în fiecare zi? Să vă uitați la copiii voștri care se uită la voi implorându-vă să găsiți o soluție, pentru că, nu, asta trebuie să facem ca părinți. Iar voi să știți că nu aveți niciuna. Eu nu pot.
Pot în schimb să încerc să fac ceva. Un spital de oncologie și hematologie pediatrică. Un loc în care să vindecăm copiii de cancer. Un loc care, odată construit, să devină un simbol al speranței. Speranță pentru părinți, că ai lor copiii vor fi vindecați. Și speranță pentru noi toți, că oricum ar fi viața noastră, oricât de diferiți am fi în toate celelalte aspecte ale ei, lucrurile importante ne aduc împreună și ne definesc cine suntem și ce prețuim cu adevărat.
Este nevoie de 80,000,000 de lei pentru a construi acest spital. Și, mai important, este nevoie de noi toți. Este nevoie ca fiecare să contribuie cum crede și știe el mai bine.
Iar mie îmi place mult să alerg. Așa că, alături de Călin, am hotărât să lansăm un eveniment lunar, de alergare, în beneficiul acestui proiect.
Alerg pentru spitalul copiilor va fi organizat în primă sâmbătă a fiecărei luni. Iar participarea implică doar 2 pași simpli:
1. Să te prezinți la locul de start ☺.
2. Să donezi minim 1 leu în beneficiul spitalului, pentru participarea ta.
Primul astfel de eveniment va avea loc sâmbătă, 4 aprilie, ora 8, în Parcul Herăstrău. Dacă dorești să fii alături de noi, o poți face în mai multe moduri:
A. Poți veni să alergi alături de noi și să donezi 1 leu sau mai mulți (de exemplu, eu voi dona 100 lei).
B. Poți povesti prietenilor tăi despre evenimentul acesta și despre spitalul pe care încercăm să-l construim.
C. Dacă nu ai chef să alergi, poți veni sâmbătă dimineață doar să ne cunoaștem. ☺ Proiectul acesta se construiește leu cu leu. Și om cu om.
Donațiile pot fi făcute direct la eveniment sau aici RO96 INGB 0000 9999 0484 9862 – Alexandru Zamfir și aici paypal: alex@funvertising.ro
Sunt multe lucruri care trebuiesc rezolvate pe lumea asta. O copilărie fără griji cred că ar trebui să fie acolo sus, printre priorități. Toți copiii ar trebui să aibă acest drept.
Hai să încercăm să–l oferim copiilor români! Vino sâmbătă, 4 aprilie, ora 8, în rondul cu busturile Fondatorilor Uniunii Europene de pe Aleea Trandafirilor din Parcul Herăstrău. Aleargă, donează și ajută niște copii să devină oameni mari.
E foarte simplu. E nevoie de 1 leu de la fiecare. Atât.
Voi veni! Poate mai conving si niste colegi! Cu alergatul stau prost. Ma descvurc mai bine cu berea!
ntrebare: alergati mult? adica sa stiu daca vin in adidasi , donez si ma bag la alergat fara sa ma fac de ras sau vin pe tocuri si doar donez. Ca prefer sa rada lumea ca sunt pitzi decat sa ma dau spotiva si sa trebuiasca sa ma resuscitati la hard rock cu 4 beri.
E la fel de ok sa alergi 200m sau 3 ture de Herastrau. Important e sa vii acolo. Plecam cu totii la ora 8 si apoi..fiecare e pe cont propriu :).