19 ani – de Radu Popa

Vlăduț, un tânăr care astăzi urma sa sărbătorească împlinirea a 19 ani de viață, a murit undeva în Anglia în urma arsurilor provocate de incendiul din clubul Colectiv.
Este o știre care m-a marcat de pe la momentul prânzului, când am aflat-o, într-o zi încărcată la serviciu.
Într-un prim gând, am încercat să-mi amintesc cum a fost ziua în care eu am împlinit 19 ani. Deși a trecut ceva vreme de atunci, nu mi-a fost foarte greu să îmi reamintesc faptul că am fost înconjurat de oameni dragi, într-un club (A) cu o singură intrare / ieșire, care sunt aproape convins că nu avea și nu cred să fi avut vreodată autorizație ISU. M-am simțit vinovat față de Vlăduț, și numai pentru că eu sunt în poziția în care să îmi aduc aminte astfel de lucruri.
Spre seară, am luat copiii de la grădiniță și am venit acasă. Uitându-mă la ei și cu gândul la Vlăduț, mă întrebam cum vor fi zilele în care se vor împlini 19 ani de la nașterea fiecăruia. Sfârșeam fiecare gând rugându-mă să fie altfel de cum a fost cea de astăzi pentru Vlăduț, și lăsam ochii în jos simțindu-mă iarăși vinovat față de el.
Când a fost vremea să se culce, din varii motive erau foarte porniți împotriva lui tati. Nu mă deranja, eram chiar fericit că suntem cu toții împreună acasă. Nu am de unde să știu cum va fi când vor împlini 19 ani. Unknown
Pentru majoritatea dintre noi, Vlăduț va rămâne #Colectiv 50. Între timp, s-a ajuns la 51 și Doamne, oare când se va inchide șirul?! Eu l-am pus intr-un colț din mine, alături de Vlad, de Teodora, de Porky…

2 știri mai mă fac să mă gândesc astăzi la ele:
1. În Parlamentul României, o fostă doamnă Ministru a Mediului a cărei familie a folosit conform relatărilor din presă mașini înmatriculate în Bulgaria, susținea cu tărie amendamentul privind creșterea salariilor bugetarilor, în special pentru cei din prima linie, din primării, care sunt în contact direct cu cetățenii.
2. Stuart Lancaster, selecționerul echipei de rugby a Angliei la ultima Cupa Mondială, încheiată pe 31/10, a demisionat astăzi, de comun acord cu Federația Engleză, după nereușita în a trece de faza grupelor, care a fost considerată o imensă rusine într-o țară extrem de mândră. Acum două luni, cel mai probabil se visa Sir.

Îți mulțumesc, Alex, pentru oportunitatea oferită.

RP

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*