15 lucruri de făcut în weekend când ești părinte

Nu știu ce planuri aveți voi, dar pentru noi se anunță un weekend plin, cu multe chestii de făcut. Și, printre multe altele, cu siguranță că o să le bifez și pe următoarele, ca un părinte adevărat ce mă consider a fi:

1. Voi aștepta cu nerăbdare să povestim despre ultimele aventuri ale Patrulei Cățelușilor în timp ce mă cac.
2. Îmi voi rezerva timp suficient și pentru rugăciune, căci odată ce el va pune mâna pe telefon, va trebui să mă rog mult și bine de el să nu se mai joace.
3. Vom juca baschet și fie va câștiga el, fie voi câștiga eu. Caz în care vom continua să jucăm baschet și fie va câștiga el, fie voi câștiga eu. Caz în care…ați prins ideea.
4. Vom petrece timp nemăsurat discutând ce va mânca. Și vom ajunge la un compromis: va mânca ce va dori el sau nu va mânca. Cine credeți că vom ceda primii?
5. Ne vom vedea cu prieteni care nu sunt gripați, virozați sau care nu tușesc. Deci nu ne vom vedea cu nimeni.
6. Vom merge la vreun nou restaurant doar ca să-l bifăm și pe ăsta de pe lista celor în care nu mai suntem primiți din cauză că există o limită legală a nivelului de zgomot alocat oricărei familii.
7. Pentru că nu mai doarme după amiaza, vom încerca să-l mituim cu niște desene pentru a petrece și noi 30 minute de timp pentru adulți.
8. Dacă ne iese, în celelalte 24 de minute, ne vom uita la un serial.
9. Voi prețui talpa primită în ficat în timp ce dorm, știind că oricând ar fi putut nimeni un alt organ mult mai drag.
10. Undeva pe duminică, “datorită” faptului că vom mai avea puțin și-o vom la razna, cel mai probabil vom accepta să ne vedem cu oricine altcineva, indiferent cât de precară i-ar fi sănătatea, căci între două rele, întotdeauna îl alegi pe cel mai mic.
11. Mă voi bucura de liniștea nopții, la propriu.
12. Voi naviga facebook-ul pentru a vedea ce fac și alți părinți, bucurându-mă să văd că poate unora le este și mai greu. Da, sunt un om mic, cu bucurii mărunte.
13. Voi aștepta cu nerăbdare finalul fiecărei zile pentru a explica, din nou, de ce e important să te speli zilnic și de ce nu e ok să o faci o dată la minim 5 – 7 zile.
14. Mă voi delecta cu cititul unei povești. E mult spus citit, o voi recita din memorie, oricare ar fi aceea.
15. Și, cu siguranță, mai devreme sau mai târziu, voi începe să număr orele până când se va face luni. Luni, cu el la 18 ani.

Sursa foto: www.someecards.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*