15 gânduri total neserioase despre parenting

1. Dacă ți se pare foarte greu să fii părinte, e doar din cauza faptului că este foarte greu să fii părinte.
2. Copilul tău ți se pare perfect, atunci când nu-ți vine să-i faci lucruri care nu pot fi menționate pe acest blog, având în vedere tema aleasă.
3. Copilul tău este orice, numai perfect nu pentru ceilalți. Și când spun “orice” mă refer, dar nu mă limitez, la: simpatic, deștept etc, dar și la nesimțit, arogant, prost crescut etc.
4. Bunicilor trebuie să le spui cum vrei să se poarte cu copiii tăi. Pe ei îi va durea fix în cur de ce le spui tu, dar asta e o altă poveste.
5. Diferența între felul în care visai că o să fii ca părinte și felul în care ești în realitate e ca diferența între cum te văd părinții tăi (perfect) și cum ești tu în realitate…hai să fiu drăguț și să spun doar imperfect.
6. Mai știi când ziceai tu n-o să urli niciodată la copilul tău? Nu-ți fă griji, cu toții am fost acolo, naivi și neștiutori.
7. Vei fi dispus să-i oferi tot ce-i mai bun copilului tău, cu excepția ultimei bucăți de prăjitură din tavă. Doar nu ești Maica Tereza, ce naiba?
8. Mai știi când te întrebai de ce urlau ai tăi, la tine? Mda, exact, erai la fel de enervant și imposibil ca și copilul tău acum.
9. Știi cum te gândești uneori că nu ești un părinte bun? Nu-ți fă griji, chiar nu ești de foarte multe ori, dar, hei, trebuie să le oferim și psihologilor din viitor o pâine de mâncat, nu?
10. Ce e mare, roșu și înspumat? Un părinte care urlă la copilul lui de 10 minute.
11. Ce e mare și rușinat? Un părinte care realizează ce bou a fost că a urlat la copilul lui timp de 10 minute.
12. Copiii cresc repede. Uneori nu suficient de repede, dar și asta e o altă poveste.
13. Pune bani deoparte pentru bătrânețe. Și rezervă-ți din timp un loc cu baie-n cameră. Nu, nu la hotel mă refer, nu știu unde ți-e mintea?!?
14. Creați împreună momente de neuitat, sau cum va spune copilul peste ani: “mai știi când voiam să fac nu-știu-ce și tu nu m-ai lăsat și asta m-a marcat pe viață?”
15. Orice vei face sau nu vei face, copilul tot îți va reproșa multe lucruri. Așa că mănâncă pe ascuns ultima prăjitură, pune bani deoparte și nu asculta prea mulți de alți părinți, sunt la fel de varză-n sandale cu ciorapi ca și tine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*