1000 pentru 1

Luna decembrie este luna cadourilor, a Sărbătorilor de iarnă, a vacanțelor și nu în ultimul rând a cumpărăturilor stresante. Noi, la Asociația 1 Leu, ne-am propus să facem din decembrie și “luna monedelor”. Așa că pe 12 și 13 decembrie, la cea mai mare urnă din Sun Plaza ne dorim să strângem, cu ajutorul vostru, cel puțin 1,000 de kilograme de monede pentru Spitalul Copiilor.
În luna iunie am reușit să strângem această cantitate, 1 tonă. În septembrie ne-am oprit la 800 de kilograme. Iar acum…acum vă chemăm din nou “la treabă”: cei care ne-ați fost deja alături, vă rugăm încă o dată să mergeți pe la prieteni, colegi de birou, familie, vecini și să le cereți măruntul care sigur stă pe undeva degeaba. Și care, în această perioadă, are șanse mari să se înmulțească. Căci când ai atât de multe cadouri de cumpărat pentru copii, părinți, mătușa care s-a anunțat că vine în vizită și pentru șeful care te-a lăsat să pleci mai repede de la muncă de atâtea ori, sunt puține lucruri pe care le urăști mai tare decât să te trezești în mâinile și așa prea pline cu 30 de bani rest. Sau 15, sau 87. Iar când o să te apuce nervii, adu-ți aminte că ai ce să faci cu ei: poți să ne ajuți să construim împreună primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România.

Dacă auzi pentru prima oară de noi și de această inițiativă, dă-mi voie să îți spun ceva: 1 tonă de monede înseamnă aproximativ 35,000 de lei! Suma asta am strâns-o atât în iunie câ și în septembrie. De la foarte mulți oameni, oameni care ne-au donat de la câteva sute de grame de monede până la 39 de kilograme (strânse într-o săptămână de la colegii de birou!). Noi așa vrem să construim acest spital pentru copiii români bolnavi de cancer: cu donații mai mici sau mai mari de la foarte multe persoane. Oameni care înțeleg că puținul fiecăruia nu înseamnă mai nimic, în schimb puținul tuturor poate muta munții din loc. Sau în acest caz, poate construi un spital.

Eu m-am apucat de ceva vreme să “colecționez” monede de 10 bani. IMG_1683Și am ajuns la 1269. Sper ca până pe 12/13 decembrie să umplu această cutie. Și sper ca și voi, mulți alții, să vă apucați de “colecționat”. Dacă sunteți din București vă așteptăm pe 12 și 13 decembrie (sau mai devreme) la cea mai mare urnă. Dacă sunteți din alte orașe, strângeți monede și apoi dați-ne un semn și găsim împreună o modalitate ca ele să ajungă la noi. De fapt, să ajungă la copiii care au atâta nevoie de ajutorul nostru. Căci pentru ei, înainte să vină decembrie și Crăciunul, vine doar o altă lună în care trebuie să se lupte cu această boală îngrozitoare.

Iar noi? Noi sper că vom fi Moș Crăciun pentru mulți oameni dragi nouă. Și, cu un pumn de rest, sper că vom fi Moș Crăciun și pentru niște copii cărora să le dăm șansa să ajungă oameni mari.

1000 pentru 1. 12/13 decembrie, cea mai mare urnă, Sun Plaza, București. Ne vedem acolo!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*