Decalogul părinților

1. Tu ești tatăl/mama copilului tău. Alții n-are. Deși vor fi nenumărate momentele când se va întreba cu glas tare de ce nu a putut avea și el părinți mai buni.
2. Să nu te închini altor copii. Nici măcar să nu te uiți la alți copii. Și orice ai face, nu zice că îți place vreun alt copil, căci urgia geloziei copilului tău se va abate asupra ta cu forța unui pumn neașteptat în spate sau a șpițului în tibia ta sensibilă.
3. Să nu iei numele copilului tău în deșert, ceea ce în termini moderni s-ar putea traduce în a nu posta poze cu el în curu’ gol. Nu uita: pe măsură ce el va crește și va fi mai în putere, tu vei îmbătrâni și vei fi mai senil. Și nimeni nu vrea să vadă o poză cu tine-n curu’ gol la 80 de ani.
4. Adu-ți aminte de ziua copilului și o cinstește. În fiecare lună, uneori și mai des. Nu, nu avea pretenția ca el să-și amintească de ziua ta. Acum sau vreodată. Bucură-te dacă când își mai amintește partenerul/a.
5. Cinstește-ți părinții, aka Bunicii. Spune-le pe ascuns, fiecărei perechi în parte, că ei sunt bunicii buni. Se vor supăra mai puțin când vei lăsa copilul la ei vineri seara, spunând simplu, la plecare: Dacă e, mai vorbim!
6. Să nu-l ucizi cu bătaia când va sparge televizorul sau geamul. Sau când își va băga degetele-n priză să învețe și el break dance.
7. Să nu preacurvești. Niciodată Prea des Uneori Of.
8. Să nu furi ultima prăjitură sau prosoapele de la hotel fără a te asigura ă poți da vina pe copil. La fel și în cazul flatulențelor.
9. Să nu minți copilul. E, și poruncile astea sunt așa, mai degrabă cu titlu orientativ.
10. Să nu poftești nimic din ce este al copilului tău. Decât după 2 zile, când el se va plictisi de chestia aia mișto pe care mi-o doresc cel mai mult din lume și promit, PROMIT, că n-o să mai vreau NICIODATĂ altceva.

Sursa foto: vimeo.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*