Sunt bărbat, deci vărului vecinului meu îi plac filmele “de artă”

Cunosc un domn pe care-l cheamă Alex…andr…escu. Da, așa, Alexandrescu. Ce, e un prenume foarte comun!! Și Alexandrescu ăsta este vecinu’….ba nu, e văru’..adică e vărul vecinului meu. Exact!
Alexandrescu ăsta mi-a povestit (dar bineînțeles, eu sunt prieten cu toți verii vecinilor mei) că zilele trecute a sunat la compania de cablu pentru că nu-i mergea internetul acasă. După ce a rezolvat problema, reprezentantul companiei i-a spus că are un abonament foarte vechi și l-a întrebat dacă nu ar dori o ofertă nouă, căci pentru doar câțiva lei pe lună, poate obține mult mai multe.
– Ok, a zis Alexandrescu.
– Bun, deci la internet vă dăm bla bla bla, la telefonie bla bla bla.
– De acord, a confirmat Alexandrescu.
– Haideți să vedem la pachetul de canale tv. Deci aveți pachetul de bază…doriți și pachetul HBO?
– HBO?..mmmmmmmda, ok, și HBO.
– Și pachetul cu filme pentru adul..
– DA, LE VREAU!
– ….
– NU PENTRU MINE!….Pentru…ați văzut ce cald a fost zilele astea?…

Da, se pare că lui Alexandrescu îi plac filmele „de artă”. Și, deși pare greu de crezut, cică ar fi un fenomen destul de răspândit: niște cercetători foarte de încredere, cred că erau uzbeci sau azeri, au făcut o cercetare la nivel mondial și 93,2% dintre bărbații chestionați au zis că „se mai uită la filme de artă”. Ceilalți 6,8% n-au recunoscut. Sunt convins că în cazul doamnelor, situația e cu totul alta, în sensul că mult mai multe nu recunosc.
Și unii nu doar că se uită. Cunosc mulți bărbați care cunosc alți bărbați care îi știu pe unii care au colecții întregi de astfel de filme de artă. Nu mulți că, na, nu toți ne-am născut să fim eroi. Dr câțiva. Și acești câțiva s-au așezat și ei la casa lor la un moment dat, adică au devenit monogami. Probabil.
Și la un moment dat, în vreo seară, iubitele lor i-au întrebat:
– N-ai chef de un film?
Și ei au știut că e „acum ori niciodată”:
– Ba da, iubito, știu exact la ce se ne uităm…
– Aș vrea ceva cu Matt Damon…
– Hai să încercăm ceva cu Rocco Siffredi.
– Cine-i ăsta?
– Un fel de Matt Damon…
Și imediat ce filmul a-nceput să ruleze cu prima scenă de „artă”, ei, pregătiți s-au arătat indignați:
– Vai, da’ ce este prostia asta? Cum a ajuns filmul ăsta la noi în casă? Să-l oprim imediat!!
Legenda spune (dar este doar o legendă) că s-au văzut și cazuri în care unele doamne ar fi zis:
– Hai să ne uităm puțin….sunt doar curioasă dacă rămân împreună până la final….
Dacă însă și ele s-au arătat oripilate, bărbații au știut ce au de făcut…Nu, cum să scape de colecție, ați înnebunit? Voi știți câtă nopți au pierdut ei ca să strângă atâta material…didactic? Nu, au știut că trebuie să mai aștepte până…arta e o chestie subiectivă, dar până la urmă tuturor ajunge să ne placă, nu?

Și adevărul este că filmele astea au atâta de oferit…iată câteva exemple:

1. Din punct de vedere cultural: lumea vorbește că poți vedea diferențe clare între europeni și americani.
2. Din punct de vedere științific: așa cum unii se uită la Discovery sau National Geographic să vadă ce mai e nou în domenii ca tehnologie, istorie sau mai știu eu ce, sunt alții care se uită….unde s-or uita ei ca să vadă ce mai e nou în domeniu…în domeniu!
3. Din punct de vedere geometric: în astfel de filme, reușesc unii să poziționeze corpul uman în niște unghiuri care par imposibile pentru un ochi neantrenat. Și cine vrea să pară neantrenat?
4. Din punct de vedere scenaristic: e mai ceva ca o telenovelă. Toată lumea se iubește cu toată lumea și se trădează unii pe alții, că niciodată nu știi ce îți rezervă următoarea scenă și mereu stai cu sufletul la gură.

Revenind la vărul vecinului meu, Alexandrescu..ce voiam eu să vă zic despre el? Omu’ recunoaște că este printre cei care recunosc. Că nimeni nu-i perfect.
Plus că sigur, orice femeie și-ar dori să fie scoasă la cină de Matt Damon. Dar, garantat, ar vrea să se bage în pat, măcar o dată cu unu’ ca Siffredi. Că acolo, în dormitor, nu Oscaru’ contează…

Sursa foto: www.pinterest.com

1 Comment

  1. uuhhmm..depinde ca si daemon are diverse scenarii… si siffredi la fel si alea cu cina nu se termina bine in nici o varianta :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*