Regula sfântă a familiei noastre când vine vorba de baie

Măi, noi încercăm să avem cât mai puține reguli, iar ele să nu fie neapărat stricte. Dar așa cum spunea bunul meu prieten camerunez Hans: Nicăieri nu-i buda mai dulce ca acasă, când vine vorba de baia noastră, eu am reușit să impun o regulă de neîncălcat: “Când Tata Zamfir intră la baie, nimeni, NIMENI nu are voie să intre peste el, chiar de-ar fi să vină sfârșitul lumii.

Sigur, ca orice regulă de neîncălcat și aceasta beneficiază de câteva mici excepții, pe care le voi înșira în continuare. Nu vă faceți comozi, că sunt puține și scurte, o să vedeți:

1. Cu excepția situației în care altcineva din familie are și el/ea nevoie la baie, moment în care Tata Zamfir poate să se c@ce sau să facă duș și în altă parte.
2. Cu excepția situației în care acțiunea din “Craig și Dumbrava” sau ‘Ben 10” nu e musai să fie povestită lui Tata Zamfir chiar în acel moment. Și când spun povestită, înseamnă că povestitorul minor dă ture pe lungimea băii, în timp ce Tata Zamfir stă, blocat, on the bud.
3. Cu excepția situației în care Mama Zamfir trebuie (sau mai degrabă vrea) să se machieze chiar atunci. Sau să bage o mașină la spălat chiar atunci. Sau să ia o cremă chiar atunci. Sau orice chiar atunci.
4. Cu excepția situației în care Copilul Zamfir nu și-a adus aminte de o chestie super vitală: faza din meciul de baschet de acum două săptămâni pe care trebuie obligatoriu să i-o redea lui Tata Zamfir. Pentru a 415-a oară.
5. Cu excepția situației în care lumea pur și simplu uită că Tata Zamfir a intrat și el la duș sau poate doar s-a dus să fie undeva singur pentru 3 minute.
6. Cu excepția situației în care s-au mai făcut încă 17 trofee la Brawl Stars și ăsta este un motiv întemeiat de sărbătoare.
7. Cu excepția situației în care Mama Zamfir nu mai știe “cum îl chema pe actorul ăla blond – șaten, care a jucat în filmul ăla cu 3 negri și un japonez…sau poate era chinez, despre rugby…sau era badminton?, și juca și tipa aia mișto din celălalt serial polițist” și nu mai poate trăi nicio secundă fără să afle informația cu pricina.
8. Cu excepția situației în care Tata Zamfir și-a luat telefonul LUI cu el la baie și colegul de la baschet trebuie sunat chiar atunci și întrebat te miri ce (dar ceva tot esențial) care nu suportă amânare.
9. Cu excepția situației în care Mama Zamfir sau Copilul Zamfir se simt triști și au nevoie de un partener de conversație. Cu chiloții-n vine. Semi constipat și ușor transpirat.
10. Cu excepția situației în care a fost zărit un gândăcel în sufragerie și, pentru supraviețuirea speciei, se refugiază toate ființele umane în baie. Bine că n-avem câine șii/sau pisică.
11. Cu excepția situației în care pe Copilul Zamfir îl strigă vreun prieten dacă iese afară, moment în care Copilul Zamfir intră peste Tata Zamfir să îl întrebe dacă are voie să iasă, apoi deschide geamul și îi strigă prietenului că e cu tac-su la baie și că ăsta i-a dat voie.
12. Cu excepția situației în care Tata Zamfir nu închide ușa la baie, semn că oricine poate intra. Iar Tata Zamfir nu se mai obosește să facă un gest inutil, i-a ajuns cât a făcut-o în anii ăștia.
13. Cu excepția situației în care e rândul lui Tata Zamfir să dea cu zarul și Copilul Zamfir vine să îl anunțe c-a dat el în locul lui și ce s-a întâmplat după aceea. Plus vreo amintire venită în minte chiar atunci, din senin.
14. Cu excepția zilei de luni, când regula nu se aplică.
15. A, da, și cu excepția zilei de marți când tot așa, nu se aplică.
16. Bine, fie, și mier…ați prins ideea.

Practic, am fâcut o regulă de nestrămutat pe care aș încălca-o și eu, de-aș putea, la cum n-o respectă nimeni. Dar când mă duc eu la baie noaptea, mă simt ca cel mai puternic om din lume care atunci când poruncește, ceilalți execută. Sigur, tot pe repede-nainte fac pipi-ul, că nu se știe niciodată cine sau când intră din nou peste mine.

sursa foto: https://www.mirror.co.uk/news/weird-news/dad-struck-diarrhoea-during-way-12966790

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*