Recunosc, m-am băgat în față la pașapoarte

Azi am fost să-i reînnoim pașaportul lui Mark. Am plătit taxa, am luat actele cu noi și la ora indicată în mailul prin care ne-am făcut programarea online ne-am prezentat la Serviciul Pașapoarte cu un copil cu febră peste 38. (era păcat dacă tot plouă, să nu se și îmbolnăvească). Ajungem, urcăm scările, intrăm pe hol și ne lovește imaginea mulțimii de părinți și copii care stăteau la o coadă dezorganizată.
– Mamă! mi-am spus, ce naiba fac, că ăsta n-o să vrea să stea la această coadă și nici nu cred că e bine să-l ținem aici, nici pentru el, nici pentru ceilalți copii. Trebuie să găsesc o soluție!

Mi-am adus aminte că în mail scria că trebuie să prezint un număr de identificare la Biroul de Programări Online, sau ceva de genul. Am început să caut înfrigurat biroul cu pricina, gândindu-mă deja cum o să mă cert cu oamenii de acolo când o să le spun că vreau și eu doar să pun o întrebare și ei n-o să mă lase. Mi s-a părut un pic dubios când am remarcat că lângă ușa pe care scria Programări Online nu era nimeni, puhoiul de oameni înghesuindu-se în fața altei uși. Neîncrezător am deschis-o, am intrat, am dat peste o doamnă ofițer și am purtat următoarea conversație:
– Aici sunt programările online? am întrebat eu, uitându-mă în jur, căci nu era absolut nimeni.
– Da! a zis femeia, ușor entuziasmată.
– Să vă arăt rezervar…
– Nu e nevoie, poftiți!

Sincer, părea că nu mai făcuse o poză de pașaport de ore bune. Am intrat, i-am dat actele, ne-a luat actele, a completat actele (aici scriu așa, ca să pară că a durat mai mult), i-a făcut poza și în 5 minute și cu vreo 10 înainte de ora la care eram programați, deja terminasem treaba. Am ieșit ca să văd puhoiul de oameni nemișcat, uitându-se cu invidie la noi.

Așa că, da, se poate spune că m-am băgat în față azi, la pașapoarte, pentru copilul meu. Dar asta doar pentru că nu era nimeni altcineva. Nimeni nu se mai gândise să-și facă programarea online. Sau poate nu avusese încredere. Ceea ce nu vă recomand și vouă!

Nu doar că am rezolvat repede, dar Doamna a fost și extrem de drăguță și dornică să ajute. Firescul întregii situații, într-o instituție de stat din România, mi s-a părut pe cât de plăcut, pe atât de anormal. Dar m-aș putea obișnui cu el. Adică sper să mă obișnuiesc cu el. Ceea ce vă doresc și vouă!

5 Comments

  1. Eu cand m-am dus cu programarea online si cu plata facuta online le-a luat 10 minute sa verifice daca exista asa ceva. Se uitau la mine ca la un alien :)))

  2. Salut. La care centru ai facut programarea, la cel din pipera? Ai idee daca pentru pasaport simplu temporar se poate face programare? Ai venit cu cererea completata sau ai completat-o acolo? Mersi.

    • Salut, Bogdane, noi am fost la Amzei. Am facut programarea pe 14 iunie si ne-au chemat pe 10 iulie. Nu am completat nimic, am venit doar cu actele la noi si cu taxa platita. Nu stiu cum e cu pasaportul temporar, dar pe net cred ca gasesti usor toate detaliile. Vezi ca ne-a zis femeia ca de luni se muta in ParkLake Si Plaza Mall, nu vor mai fi in Amzei. Spor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*