Markone, mai ții minte weekendul…?

Markone,

Vreau să-ți povestesc despre un weekend din 2018, pentru că s-au întâmplat atunci niște lucruri care m-au făcut să realizez, la vremea respectivă, cât de mult și de frumos ai crescut.
A fost weekendul în care i-am făcut o petrecere surpriză lui C., la munte, la Rucăr. Pentru weekendul acela vorbisem cu cei de la BMW Group România să ne dea o mașină cu care să plecăm la munte. Au rezervat oamenii mașina, eu am apucat să-ți povestesc ce o să facem, tu te-ai entuziasmat foarte tare doar că, exact în acel weekend a venit iarna peste noi, s-a produs și o încurcătură la BMW și vineri după amiază, în timp ce eram cu tine la mall, cumpărându-ți bocanci, m-a sunat Alex (de la BMW) să-mi spună că nu ne poate da un BMW, căci nu are roți de iarnă, dar ne poate oferi un Mini Cooper Countryman.

Nu știu dacă îți mai amintești, dar dezamăgirea ta a fost mare. Nu, acesta este un eufemism. Erai atât de încântat de faptul că ne vom plimba un weekend cu un BMW, încât atunci când ai auzit că acest lucru nu se va întâmpla, ai izbucnit în lacrimi. Și de aici încolo începe povestea pe care aș vrea eu să ți-o spun, cea pe care mi-o amintesc cu foarte mare drag.

În primul rând, am avut ocazia ideală să-ți povestesc că oricât de supraom mă vezi tu și oricâte lucruri ți se pare ție că ar putea face tatăl tău, unele chestii chiar nu le pot rezolva. Sunt situații în care putem lăsa dezamăgirea să ne doboare și să ne strice toată dispoziția sau putem să reflectăm la acea dezamăgire, de ce este atât de mare, apoi să încercăm cu ce avem la dispoziție să ne distrăm atât cât putem.
Apoi ți-am povestit și ți-am explicat cât de potrivit era în acele momente vechiul proverb calul de dar nu se caută la dinți. Deși apăruse această situație nedorită, oamenii ăia s-au străduit și s-au dat peste cap să ne ofere o alternativă. Foarte bună. Asta e important, că nu e ca și cum ne-ar fi trimis cu un trocarici la munte. ☺ Așa cum aveam să descoperim, era o mașină cu tracțiune integrală, numai bună de mers la munte.

Și nu îl ultimul rând ți-am spus că mi se pare o idee foarte bună să mergi cu mine când urc în birourile acelor oameni și să îi spui personal lui Alex cât ești de dezamăgit și că îl rogi, când se poate, să ne dea și un BMW pentru câteva zile, ca să ne plimbăm și cu el. La început te-a speriat această posibilitate, dar apoi, când te-ai mai liniștit, ai zis că mergi cu mine.
Alex a fost foarte drăguț și nu doar că ți-a cerut scuze și, ca să te îmbuneze, ți-a oferit și două mașinuțe machetă de Mini, dar ți-a arătat tot felul de poze și ți-a spus tot felul de povești din istoria BMW și Mini, astfel încât, atunci când am coborât la mașină, erai din nou cu zâmbetul pe buze. Iar când ai urcat în mașină și ai văzut tu cum putem schimba culoarea luminii ambientale la interior, cineva ar fi putut jura că erai fan Mini de când te-ai născut. ☺

Plimbarea cu Mini-ul Countryman până la munte și înapoi și un pic pe serpentinele de acolo a fost extrem de plăcută. Țin minte cum m-ai auzit pe mine spunând că mașina stă foarte bine pe șosea și apoi câteva zile povesteai la toată lumea, luându-ți un aer de specialist:
– Ne-am plimbat cu un Mini…stă foarte bine pe șosea…și poți schimba și luminile dinăuntru!!

Dar chestia care m-a impresionat cel mai tare în acel weekend a fost un gest mic pe care l-ai făcut și care cred că a trecut neobservat de ceilalți. Acolo, la vilă, mai erau trei copii mai mici ca tine care într-una dintre seri, cum e normal la copiii mici, au început să se certe pe mașinuțele care erau acolo. Deși erau suficiente pentru toți, bineînțeles că toți voiau fix aceeași mașinuță. Așa că la un moment dat tu ai dispărut și te-ai reîntors după câteva minute cu cele două Mini-uri primite în dar de la Alex. Și le-ai oferit lor, spunându-le că se pot juca și cu ele, că, uite, sunt mașinuțe destule pentru toată lumea.
Tu mai știi că nu împărțeai nimic, cu nimeni?!? E, iubitul meu, atunci am realizat cât ai crescut și ce băiat minunat avem mami și cu mine.

A fost un weekend mișto. Și sigur, ar fi fost mișto cu orice mașină am fi avut, căci noi l-am făcut să fie așa. Dar Mini-ul ăsta a avut rolul lui, cel puțin pentru liniștirea timp de 3 minute a unor copii care urlau nonstop. Dacă o să citești asta când vei fi și tu tată, o să mă înțelegi. Dacă nu, poți să mă crezi pe cuvânt. ☺

Te iubesc,

Tac-tu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*