Ma scuzati, nu inteleg

Conform testelor IQ (gratuite) de pe net, sunt un geniu. Conform proprie-mi pareri, nu sunt prost. Facand o medie ponderata, cred ca pot afirma fara frica de a gresi ca, pe o scara a inteligentei, ma situez ceva mai sus decat o euglena. Si, cu toate acestea, ca sa il citez pe un bun prieten, sa ma bata mama daca inteleg de unde exista atata ura intre noi.

Daca cineva ar incerca un exercitiu de detasare fata de nebunia acestor zile, ar vedea urmatoarele: pe de o parte il avem pe unul ca Mircea Badea care ne spune ca suntem niste cretini, basisti, cretini-basisti, avortoni si ca meritam sa murim in cancer (nu stiu daca este un citat exact) daca il votam pe Johannis. De fapt, ca sa fiu mai corect, suntem toate acestea daca nu il votam pe Ponta.
Pe de alta parte, avem tot Facebook-ul si toate site-urile de opinii care ne “ureaza” fix acelasi lucru, in caz ca nu am vota Johannis. Sau, mai degraba, impotriva lui Ponta. E adevarat, tabara asta este mult mai ironica, sarcastica, sta mai bine la capitolul exprimare pentru ca iti induce acel sentiment de rahat cum ca nu esti suficient de inteligent ca sa intelegi ce spun ei, dar ar fi mai bine sa-i asculti pentru ca ei sunt “elita intelectuala” care stie Drumul.

Bun, si aici vine nedumerirea mea: ce plm fac eu incepand cu 17 noiembrie? Adica, am inteles, pana pe 16 trebuie sa ii urasc pe toti cei care nu voteaza ca mine, sa le doresc o moarte in chinuri si sa tip la ei cu fiecare ocazie, sperand ca in acest fel sa ii conving, in 2 saptamani, sa voteze ca mine. Bun, pe-asta am prins-o, sa stiti ca scuip in stanga si-n dreapta mai ceva ca o pisica incoltita.

Dar ce fac eu luni, 17 noiembrie, cand, INDIFERENT cine castiga (nu am scris intamplator asa), ma revad cu acesti oameni si trebuie, cumva, sa ne continuam viata. Impreuna. Pentru ca “avortonii” acestia sunt, de fapt:
1. Parintii nostri
2. Vecinii nostri
3. Bona copilului nostru
4. Doamna de la piata care ne pune deoparte branzica sau rosiile care ne plac
5. Colegii de birou
6. Clientii/furnizorii nostri
7. Taranii/bunicii care ne fac compoturile si zacusca dupa care suntem topiti.
8. Avocatii nostri
9. Prietenii nostri
10. Si, doamne fereste, iubitii nostri

Cum reusim noi sa trecem peste toate injuriile si injuraturile ca sa ne chinuim impreuna sa ne facem viata mai frumoasa. Pentru ca, sa n-avem vreun dubiu, INDIFERENT cine va fi Presedinte, de NOI depinde ce se va intampla incepand cu 17 noiembrie cu Romania.
Noi trebuie sa muncim, sa producem, sa negociem, sa platim taxe si mai stiu eu ce ca sa ne fie bine. Si va trebui sa facem asta alaturi de cei pe care azi ii dispretuim doar pentru ca au o optiune politica diferita de a noastra.
Si tot noi suntem cei care vor trebui, atunci cand lucrurile o vor lua razna cu adevarat, sa iesim in strada si sa protestam pentru drepturile noastre sau ale altora, pentru libertatea presei si a justitiei, pentru a apara un om sau o idee.

Si cum naiba o sa mai facem asta cand noi, incepand cu 17 noiembrie si indiferent cine va castiga, vom fi sleiti de puteri dupa toata lupta asta dintre noi?
Pe bune, m-am gandit mult in ultimele zile ca, de fapt, aceasta dezbinare dintre noi este exact ceea ce isi doresc ei. Pentru ca o tara ostenita si dezbinata se fura conduce atat de usor.

Da, mi-ar placea sa iesim cat mai multi la vot pe 16. Pentru ca , in felul acesta, vointa poporului va fi fost exprimata. Si vom putea afirma, fie ca ne place sau nu, ca pe acest Presedinte si-l doreste Romania. Bineinteles, cei care nu vor fi satisfacuti de rezultat, au oricand varianta parasirii Romaniei. Din punctul meu de vedere este o optiune la fel de viabila ca si aceea de a ramane. Pe care mi-o asum eu. Eu imi doresc sa imi cresc copilul in aceasta tara, indiferent cine va iesi Presedinte. Imi place aici si vreau sa cred ca nu ma defineste o alegere ci ceea ce incerc sa fac zi de zi.

Asta imi place sa cred. Stiti insa ce simt acum? Intr-un speech public facut acum cateva saptamani, incercam sa fac o gluma si sa spun ca sper din toata inima ca, dupa 16 noiembrie, noua, romanilor, sa nu ni se potriveasca tag line-ul filmului Alien vs. Predator: “Whoever wins, We lose.” Asta simt. Ca noi deja (ne-)am pierdut.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*