5 lucruri pe care să NU le faci când pleacă în cantonament copilul

1. Să NU te bazezi pe el la făcutul bagajului.
– Bun, deci ți-ai luat totul?
– Da.
– Facem o verificare?
– Nu e nevoie.
– Perfect. Abia aștept să văd poze cu tine în echipament.
– A, pe ăla nu mi l-am pus.
– Păi, tu te gândeai că te duci la mare să faci doar plajă?
– A, nici slipul nu mi l-am pus.
– E, măcar aveai ce să faci, puteai să stai să citești.
– A, și cartea, da…

2. Să NU te aștepți să te bage-n seamă când ajunge la autocar.
Băi, a fost atât de frumos ieri dimineață, înaintea plecării. Ne-am îmbrățișat, ne-am pupat, ne-a spus c-o să -i fie dor de noi, că s-ar putea să-i fie și un pic gre…Asta n-a mai apucat să spună cu totul, pentru că am ajuns la autocar. Și în momentul în care l-a văzut și și-a văzut colegii, zici că a luat o doză de amfetamine sau vreun alt praf care te bagă în priză. A deschis portiera înainte să parchez mașina, a început să strige după colegii săi, s-a urcat în autocar fără să verifice dacă îi pune cineva bagajul în cală și unde etc. Copilul era pur și simplu în transa plecării. A trebuit să urcăm noi în autocar ca să-i spunem pa, acolo unde el ne-a întâmpinat cu un ditamai ignorul, că începuse deja să se joace Brawl Stars cu prietenul lui și îl cam încurcam.

3. Să NU ai pretenții să te înțelegi cu mama copilului ceva vreme.
Întâi nervi că de ce a ignorat-o? Apoi suspine că dacă se va descurca? Apoi lacrimi că a crescut copilul. Apoi filosofie că îmbătrânim și dacă totul e în zadar? Apoi griji că șoferul nu părea de încredere (noi nici măcar neștiind care, mai exact, era șoferul?). Și în tot acest timp și tu, ca tată și bărbat, ai tot felul de întrebări existențiale:
Oare ce-o să mâncăm la prânz?
Când joacă Naționala Under 21?
Netflix sau HBOGo azi?

4. Să NU te aștepți să te sune când crezi tu.
Nu, el te va suna când își va aduce aminte. Sau când va vrea să facă vreo nefăcută pentru care va simți că are nevoie de ok-ul unui adult, că altfel ar fi mai nasol. Sau, extrema cealaltă: te va suna din 5 în 5 minute să-ți spună că a mâncat felul 1…apoi și felul 2…apoi că e soare…ba nu, stai că s-a înnor…nu, a sunat din nou să spună că totuși e soare…ați prins ideea.

5. Să NU te aștepți să nu-ți fie cel mai mare dor.
E, sigur că tu poți scrie chestii simpatice care să mascheze dorul. Dar el va fi acolo. Și, inevitabil, te vei gândi că nu e decât una din multele repetiții pentru momentul în care, la un moment dat, va pleca de tot. Dar nu te duci cu gândul acolo, că zici că mai e mult. Plus că nu ești pregătit să te gândești serios la asta. Așa că mai bine mai faci o glumă, să-ți divertezi creierul de la asta…

PS: Poza e de anul trecut de când a plecat la același turneu. Anul ăsta n-a fost timp de poze, vezi punctul 2. 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*